Del artiklen:

Nuværende og kommende topledere i kommunerne får på et nyt kursus mulighed for at møde en række personer, som er helt centrale for kommunernes rammevilkår de kommende år. Læs mere om det nye initiativ her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Det er vigtigt, at alle kommunale topledere har adgang til viden om, hvad der rører sig i Folketinget, ministerierne og hos de toneangivende eksperter på det offentlige økonomiske område.

Det er baggrunden for, at NB-Økonomi og Økonomisk Politisk Netværk introducerer et nyt kursus fordelt på fem dage, hvor nuværende og kommende topledere i de danske kommuner kan møde en lang række centrale personer såsom departementschefen i Økonomi- og Indenrigsministeriet, kommunalordfører i Folketinget, chefen for den indflydelsesrige benchmarkenhed og ikke mindst danmarks førende ekspert i kommunal udligning, Niels Jørgen Mau blandt mange andre.

“Det er vigtigt, at topledelsen forstår maskinrummet i dansk politik. Det har faktisk aldrig været mere vigtigt end i disse år.  Presset på kommunernes økonomi er enormt og det bliver ikke mindre i de kommende år,” siger grundlæggeren af Økonomisk Politisk Netværk Lars Nielsen, der tidligere har været direktør i Primetime Kommunikation og Finansrådet samt ikke mindst pressechef og partisekretær hos De Radikale.

“Viden om maskinrummet giver toplederen et fortrin, så det er muligt at kunne planlægge kommunens drift bedre og det giver en markant fordel i rådgivningen af kommunens beslutningstagere,” siger Lars Nielsen.

NB-Økonomi blev etableret i august 2017 med et særligt fokus på offentlig økonomi, og sitet har i dag knapt 1700 abonnenter på nyhedbrevet, hvoraf en meget stor del er fra kommunerne.

“Vi vil gerne være med til at klæde vores læsere på. Både kommunaldirektøren, som allerede er en del af topledelsen, men også de mange ambitiøse medarbejdere, som er i fuld gang med at gøre karriere i kommunerne. Jeg ser det nye kursus som endnu et brik i den mission,” siger Arne Ullum, der er stifter og chefredaktør.

Han fremhæver samtidig, at kurset kan være med til at sikre, at det ikke kun er en lille skare af kommunale topembedsmænd, som har adgang til førstehåndsviden fra de centrale personer.

Som et led i samarbejdet mellem Økonomisk Politisk Netværk og NB-Økonomi får abonnenter på NB-Økonomi en særlig rabat på kurset, hvis de tilmelder sig inden den 24. marts, se mere her.

aum