Del artiklen:
Free

Region Hovedstaden har indgået en aftale med hospitalsdirektør Klaus Lunding om, at han fratræder sin stilling på Herlev og Gentofte Hospital

Af Steen Houmark, [email protected]

Efter 9 år som hospitalsdirektør på Glostrup Hospital blev Klaus i januar 2015 ansat til at stå i spidsen for fusionen mellem Herlev Hospital og Gentofte Hospital.

Fratrædelsen kommer, efter at der gennem et stykke tid har været problemer med økonomien på hospitalerne, ligesom det store nybyggeri på Herlev-matriklen også er løbet ind i problemer.

Ifølge Region Hovedstaden handler fratrædelsen dog mest om, at der vurderes at være brug for nye kræfter på posten.

“Jeg var meget glad for mine år på Glostrup Hospital, hvor jeg kendte hver en krog af hospitalet, men det har også været en spændende opgave at arbejde med fusionen og være med til at få de to hospitaler til at blive til ét hospital på to fysiske matrikler. Jeg vil gerne takke hospitalets ledere og medarbejdere for at gå fuldt og helt ind i det arbejde,” siger Klaus Lunding.

“Region Hovedstaden vil gerne takke Klaus for hans store indsats og mangeårige virke. Fusionen er vel gennemført, og i de kommende år står Herlev og Gentofte Hospital overfor nye udfordringer med bl.a. indflytningen i det nye hospital. Vi står over for at skulle se nogle år fremad, og mener i det lys, at tiden er inde til nye ledelsesmæssige kræfter,” siger regionsdirektør Svend Særkjær.

Vicedirektør Steen Werner Hansen er konstitueret hospitalsdirektør.

Ledelsen i regionen er nu gået i gang med at finde en ny hospitalsdirektør.