Del artiklen:

Ved 3F’s kongres blev formandsposten for 34.000 offentligt ansatte skiftet ud. Fremover skal Lydia Callesen tale de offentliges sag.

Af NB Nyt

Der er nok opgaver at tage fat på for den 52-årige Lydia Callesen, der nu overtager formandsposten for den offentlige gruppe i 3F.

Hun blev valgt på den offentlige gruppekonference onsdag eftermiddag ved 3F’s kongres i Aalborg til stående klapsalver fra de knap 100 delegerede. Det skriver Fagbladet 3F.

– Det er lidt overvældende. Jeg er rigtig ydmyg over for den opgave, jeg kommer til at stå overfor, sagde Lydia Callesen lige efter valget – og satte selv ord på opgaverne:

– Vi har udbud og udlicitering, der trækker tunge skyer hen over det offentlige område. Vi skal også have styrket medindflydelsen for vores medlemmer, så vi kan sætte fagligheden fri og øge arbejdsglæden.

At få motiveret de offentligt ansatte 3F’ere, som er omsorgsmedhjælpere, rengøringsassistenter, specialarbejdere med flere, til at tage uddannelse, er en anden udfordring, den nye formand står overfor:

– Og så skal vi have motiveret arbejdsgiverne til at sende jer afsted. Der er rigtig mange andre udfordringer – det handler om, at vi skal kæmpe for de offentlige arbejdspladser, sagde Lydia Callesen, der siden 2018 har siddet som forhandlingssekretær i 3F’s offentlige gruppe.

I det hele taget var synligheden og anerkendelse af de offentligt ansatte 3F’ere en rød tråd under debatten på den offentlige gruppekonference.

– 3F’erne er de kolde fødder og de usynlige hænder – vi udfører opgaver uden den store bevågenhed, sagde den afgående Ellen K. Lykkegård, der gav sin sidste beretning som gruppeformand.

/Fagbladet 3F/