Del artiklen:
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder åbningstale i Folketinget mandag den 2. oktober.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder åbningstale i Folketinget mandag den 2. oktober. - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Større og nye præmier til folkepensionister, der arbejder, og bedre mulighed for fastholdelsesfleksjob, det er nogle af elementerne i regeringenslovprogram. Derudover har regeringen travlt med at følge op på tidligere politiske aftaler, lavet af den forrige regering. Læs her hvordan.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Regeringen lægger i sit lovprogram op til, at dele af en ny seniorpension skal vedtages hurtigt, mens den samlede aftale afventer afklaring af, hvilken myndighed der skal stå for visitering.

Den tidligere regerings aftale med DF og Radikale om en seniorpension, der skal afløse den nuværende seniorførtidspenion og som parentes bemærket blev indgået uden om socialdemokraterne før valget, skal nemlig vedtages i flere runder i det kommende folketingsår.

Den nuværende ordning er blevet brugt alt for lidt af kommunerne. Forligspartierne, Konservative, LA, DF og Radikale ønsker derfor, at en uafhængig myndighed skal visitere nedslidte til ordningen, og det kan tidligst være på plads engang i det nye år, mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Derfor lægger regeringen op til, at selve seniorpensionen først skal vedtages ved lov i januar 2020.

Men andre dele af aftalen kan vedtages inden da. Seniorpensionen skal bl.a. finansieres af, at flere ældre bliver på arbejdsmarkedet længere. Regeringen foreslår, at større og nye præmier til folkepensionister, der arbejder, vedtages allerede i oktober. 

Et stort ønske fra blandt andet Gigtforeningen bliver opfyldt med et lovforslag om bedre mulighed for at få fleksjob på den arbejdsplads, man i forvejen er tilknyttet. Ændringen omfatter personer med seks år til folkepensionsalderen. Det foreslår regeringen vedtaget i november.

Læs også:
Fakta: Det står der om beskæftigelse i regeringens lovprogram
Få overblikket over regeringens lovprogram om beskæftigelse: