Del artiklen:
Annette Homilus på hjemmebesøg
Annette Homilus på hjemmebesøg - Foto: Presse

Sorø Kommune har været på jagt efter en ny forvaltningschef på social- og sundhedsområdet. Jagten sluttede ved socialchefen fra en anden kommune i regionen.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

De senerest måneder har man kunnet iagttage en vis rotation blandt de kommunale chefer i Region Sjælland. 

I august sagde den tidligere chef for social- og sundhedsområdet, Søren Vollesen, op i Sorø og flyttede til Lolland Kommune, hvor der var en ledig stilling efter Allan Ruders, som havde fået et job i Guldborgsund Kommune.

Og nu, da Sorø Kommune har hentet Annette Homilius fra Køge Kommune, er det i Køge, man sidder med en tom chefstol.

1. december 2019 starter Annette Homilius som ny fagcenterchef i Social- og Sundhed.
Sorø Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at der var 17 ansøgere til stillingen, hvilket vidner om at der er rift om denne type af stillinger.

Annette Homilius kommer som nævnt fra en stilling som socialchef i Køge Kommune, og hun har en lang erfaring fra fire forskellige kommuner, hvor hun har været chef på social- og sundhedsområdet.

Annette er uddannet i statskundskab på Århus Universitet i 1994, og hun har en master grad i offentlig ledelse fra 2015. Hun har ifølge Sorø Kommune Vestsjælland i blodet, da hun er vokset op på Kalundborg-egnen.

Annette siger i pressemeddelelsen fra Sorø Kommune: 
“Jeg glæder mig til den 1. december. Jeg kender Sorø Kommune som en faglig stærk og troværdig samarbejdspartner. For mig er det at løfte strategiske udfordringer og samtidig skabe bånd mellem noget meget lokalt og noget, der rækker ud i en større sammenhæng, stærkt motiverende. Ikke mindst arbejdet med at videreudvikle og nytænke opgaveløsningen på social- og sundhedsområdet i samarbejde med byrådet, ledere, medarbejdere og borgere.”

Formand for Social og Sundhedsudvalget Lars Schmidt siger: 

“Annette er en profil efter mit hoved. Jeg tror, hun kan være med til at fastholde vores tradition for at have et tæt samarbejde mellem det politiske og det administrative niveau. Annette kan være med til at skabe den udvikling i vores store velfærdsområde, så vi får det bedste ud af vores ressourcer.”