Del artiklen:
Søren Hartmann Hede.
Søren Hartmann Hede.

Borgerrepræsentation har ansat Søren Hartmann Hede som ny administrerende direktør i Økonomiforvaltningen.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Det er en stærk kombination af solid indsigt i politik, drift og økonomi, toplederfaring og gode personlige kompetencer, der følger med den nye administrerende direktør i Økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus.

42-årige Søren Hartmann Hede kommer fra en stilling som departementschef i Undervisningsministeriet og har tidligere været direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet samt arbejdet i blandt andet Finansministeriet og Beskæftigelsesministeriet.

“Jeg glæder mig meget til at få Søren ombord som ny øverste direktør i forvaltningen og nær sparringspartner i hverdagen. Søren har i flere ministerier vist, at han kan skabe gode resultater, lede en stor organisation og sikre gode samarbejdsrelationer omkring sig”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

“København er i en markant udvikling med mange muligheder og udfordringer. Den skal vi håndtere til gavn for byen og for københavnerne, og det kræver på de indre linjer et konstant fokus på kvalitet og en effektiv drift af kommunen. Jeg er sikker på, at Søren her er den helt rette til at fortsætte det gode arbejde i forvaltningen”, siger overborgmesteren.

Får 40.000 ansatte at holde styr på

Søren Hartmann Hede selv ser frem til de nye udfordringer, der venter i landets største kommune med flere end 40.000 ansatte og et samlet årligt budget på 38 mia. kr.

“København er en fantastisk by at leve i. Det kommer ikke af sig selv, men kræver en stærk kommune, hvor der er fælles retning, et stærkt samarbejde og styr på økonomien. Det er en utrolig spændende mulighed at kunne yde mit bidrag til dette som administrerende direktør i Økonomiforvaltningen”, siger han og fortsætter:

“Samtidig er Københavns Kommune en stor og spændende arbejdsplads, hvor vi skal sikre gode arbejdsvilkår for de mange tusinde dygtige medarbejdere, der hver dag leverer service til københavnerne. Jeg glæder mig meget til at lære kommunen og mine nye kolleger at kende, og ikke mindst til samarbejdet med overborgmesteren og Økonomiudvalget”, siger den kommende administrerende direktør i Økonomiforvaltningen.

Søren Hartmann Hede afløser Peter Stensgaard Mørch, der i august fik job som departementschef i Finansministeriet. Hartmann Hede er født i 1977 og uddannet cand.scient.pol i 2005 fra Aarhus Universitet.

Han begynder jobbet 1. december 2019.