Del artiklen:
(Arkivfoto)
(Arkivfoto) - Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix

Nye cpr-tal skaber tvivl om alle kommuner har gennemført den kontrol, som minister krævede.

Af Arne Ullum, [email protected]

De nye cpr-tal fra Danmarks Statistik efterlader et stort spørgsmål:

Har Frederiksberg, Gentofte, Esbjerg, Norddjurs og Hjørring været markant dårlige til at føre en effektiv cpr-kontrol i de seneste år, eller er der en lang række kommuner, som har set stort på en direkte ordre fra Indenrigsministeriet om at sortere alle fraflyttede udlændinge ud af deres cpr-registre inden 1. oktober?

Mens Frederiksberg, Gentofte, Esbjerg, Norddjurs og Hjørring kommuner typisk fandt tre-fire gange flere end normalt i de typisk to kvartaler, hvor de frivilligt ryddede op. Men når man ser på kommunerne, så er det kun 7 ud af 74 kommuner, som har haft mere end 200 procent flere og kun 21 procent, som har har haft mere end 100 procent flere.

Læs også:
Minister truer kommuner med indgreb mod CPR-rod

Svaret på, om det er Frederiksberg, Gentofte, Esbjerg, Norddjurs og Hjørring, der har været markant dårlige til at føre en effektiv cpr-kontrol, eller om mange kommuner har set stort på ordren fra ministeriet, får vi først de kommende måneder, dels når kommunerne indberetter de følgende kvartaler, dels hvis ministeriet udtager nogle af kommunerne med meget lave antal udskrivninger til kontrol.

Læs også:
Påfaldende forskel i kommunernes fund af fejlregistrerede udlændinge
Læs hele artiklen og få tal og tabel på NB-Økonomi