Del artiklen:
Frederikshavn Kommune vil bruge kulturen mere strategisk og lave nu helt ny vision for området.
Frederikshavn Kommune vil bruge kulturen mere strategisk og lave nu helt ny vision for området. - Foto: Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune er på vej med en helt ny vision for kultur- og fritidslivet, så det bliver mere synligt, hvor meget der er gang i.

Af Lene Vind, [email protected]

Det hele startede med en video, hvor Anders Broholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget (V), sad i en lænestol flere steder i kommunen og sagde “her sker jo ingen skid”. Videoen var tænkt som den provokation, der satte gang i arbejdet med en helt ny vision for Frederikshavn Kommunes kultur- og fritidsliv, som forventes klar i foråret 2020.
 
Videoen var også en del af den nytænkning om, hvordan kultur- og fritidslivet kan få et boost som et vigtigt vækstområde. Der blev indkaldt til syv folkemøder 7. maj kl. 19, hvor 300-400 borgere deltog og hermed startede indsamlingen af viden og meninger fra borgere og virksomhederne, som alt sammen ender i visionen. 

“Vi har aldrig haft en overordnet politik på området for hvilken vej vi skal gå, derfor vil vi gerne have indspil fra både borgere, turisterhvervet og virksomhederne. For det ligger måske ikke så meget til os her i Nordjylland at prale, men det er vigtig at man gør opmærksom på alt det, der bliver lavet,” siger Anders Broholm, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Visionen udformes rundt om fire temaer: Frivillighed, stolthed, fællesskab & lokalliv og nytænkning. Og siden møderne er den indsamlede viden suppleret med opgaver på Frederikshavn Handelsskole, Frederikshavn Gymnasium og 10. klassecentret, interview af borgere med udenlandsk baggrund til Café Danish og sparring med Erhvervshus Nord og Turisthus Nord.

“Denne vision vil stå på skuldrene af borgernes egne ord, og sådan skal det også være. Vi har alle fritid og kan nyde godt af kulturelle tilbud” siger Anders Broholm.

Han mener, at det er politikernes rolle at sætte forstørrelsesglasset på alt det, der sker i kommunen, for det er helt i orden at være stolt over alle aktiviteterne og stoltheden sætter gang i endnu mere.

Rent budgetmæssigt bliver der lavet nogle puljer, som er tilrettet den nye vision og de vil understøtte de fire temaer. Kultur- og Fritidsudvalget forventer at godkende den endelige vision på deres møde i februar 2020.

Her er videoen med Anders Broholm: https://www.facebook.com/frederikshavnkommune/videos/når-vi-har-fri-sker-der-ikke-en-skid/321246955412903/
Mere info om visionen: https://kf.frederikshavn.dk