Del artiklen:
Kunsthallen har blandt andet faciliteret fælles syning af en stor patchworkpølse.
Kunsthallen har blandt andet faciliteret fælles syning af en stor patchworkpølse. - Foto: Kunsthal 6100

Patchpølsesyning i Kunsthal 6100 i Haderslev er et skoleeksempel på kunst, der skaber nye fællesskaber og engagerer deltagerne.

Af Lene Vind, [email protected]

I september åbnede et nyt udstillingssted i produktionslokalerne i det gamle bogtrykkeri midt i Haderslev. 

Kunsthal 6100 hedder det, og leder Marie Dufresne fortæller til kunst.dk, at det er gået over al forventning. Folk er begejstrede over at have noget at nørkle med, så det arbejdes der på. Allerede inden åbningen begyndte kunsthallen at skrive dagbog hver dag på en af de lokale caféer. Alle aldersgrupper var velkommen, men især de unge bød ind og var rigtig dygtige til det. I dag bliver der skrevet dagbog den første tirsdag i måneden, og der kommer hele tiden nye ansigter forbi. 

Resultatet af første runde er Dagbog 6100, som er en stor plakat med et udvalg af kunstner Lise Harlevs Haderslev-researchfotografier på den ene side og udvalgte dagbogsskriverier. Pølsernes by – i patchwork Et af kunsthallens arrangementer hedder ’kollektiv patchworkpølsesyning’, og det handler både om kunst og branding af Haderslev.

”I et tidligt forsøg på by-branding i 1990’erne fandt det lokale håndværkerlaug på, at Haderslev skulle sælges som ‘Haderslev – Pølsernes By’. Det syntes folk ikke var fedt. Så sloganet blev taget af bordet, og de store skilte ved indfaldsvejene blev ret hurtigt fjernet igen. Men Haderslev ER faktisk pølsernes by. Der er flere velrenommerede slagtere, som leverer kvalitetspølser til hele landet, og det kan vi som by jo godt være stolte af. Den problematik tager Jesper Aabille fat i med sin udstilling i Kunsthal 6100 til marts. Og en del af udstillingen bliver en stor smuk fællespølse i patchwork”, fortæller Marie Dufresne. Der har været officiel pølsesyning hver lørdag, og Marie Dufresne mener, at Jesper Aabilles projekt er et skoleeksempel på relationel kunst, som skaber nye fællesskaber, engagerer deltagerne og får sit helt eget social liv. Læs hele interviewet med Marie Dufresne her.
Hjemmeside :
www.kunsthal6100.dk