Del artiklen:

Gribskov Kommune skifter igen ud på direktionsgangen. I løbet af de sidste to år har man i Gribskov Kommune sagt farvel til intet mindre end fire direktører.

Af Steen Houmark, [email protected]

Tirsdag aften var økonomiudvalget indkaldt til ekstraordinært møde for at drøfte tilliden til Mikkel Damgaard som velfærdsdirektør.

Resultatet bliver et enigt Økonomiudvalg, der vil have Mikkel Damsgaard opsagt, fordi tilliden til ham er væk. Det fremgår af kommunens hjemmeside.

Mikkel Damgaard kom fra Furesø Kommune og har været ansat i Gribskov siden 2016. Først som Centerchef for social og sundhedsområdet indtil han for et år siden trådte til som velfærdsdirektør efter Mette Bierbaum, der også gik i utide.

Det blev kun til godt et år på posten som velfærdsdirektør og et samlet økonomiudvalg har indstillet til Byrådet, at samarbejdet med Mikkel Damgaard skal ophøre.

Begrundelsen er, at Økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at direktøren fortsat kan sikre overblik og dermed styre økonomien som overordnet ansvarlig for velfærdsområdet, skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også:
Hver fjerde kommunaldirektør er skiftet ud på under to år

En række af dårlige sager ligger til grund

Beslutningen kommer efter en række møgsager, hvor Mikkel Damgaard som direktør har haft ansvaret.

I sommer flygtede de private leverandører fra hjemmepleje og måtte lokkes tilbage for at der kunne opretholdes et frit valg i ældre plejen.

For tre uger siden kom det frem i Gribskov Lokalavis, at kommunen havde leaset over 70 biler til den nye kommunale hjemmepleje, der overtager efter Attendo. Fra fagfolk i branchen tilkendegives det, at kommunen snildt kunne have nøjes med halvdelen i forhold til det antal borgere, den kommunale hjemmepleje har.

Senest har det vist sig, at budgettet på det specialiserede børneområde er skredet med 15 mio. kr. Noget, der trods et nyligt forhandlet kommunalt budget, er kommet bag på flere politikere. Budgetskredet betyder blandt andet, at kommunen er nødsaget til at træffe beslutning om at spare andre steder, allerede før budget 2020 er gået i gang.

I forvejen står Gribskov Kommune overfor store økonomiske udfordringer. Kommunen skal spare mellem 50 millioner kroner og over 75 millioner kroner årligt fra 2020 frem til 2023.

I kølvandet på sagen om Mikkel Damgaard er det oplyst onsdag, at Hanna Levy, der er fagchef for myndigheden på social og sundhedsområdet, herunder hjemmeplejen fratræder sin stilling. Det har ikke været muligt at få en kommentar om fratrædelsen.

Foreløbig er Mikkel Damgaard fritaget for tjeneste. Byrådet tager endelig stilling til hans sag på byrådsmødet i januar 2020.

Læs også:
Gribskov kommune står uden hjemmepleje første december