Del artiklen:
Den daværende V-regering besluttede i oktober 2015, at omkring 4.000 arbejdspladser i staten skulle flyttes fra hovedstaden til provinsen. Det kniber stadig med at få planen effektueret. (Arkivfoto)
Den daværende V-regering besluttede i oktober 2015, at omkring 4.000 arbejdspladser i staten skulle flyttes fra hovedstaden til provinsen. Det kniber stadig med at få planen effektueret. (Arkivfoto) - Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

I 2015 blev det meldt ud, at 4.000 statslige arbejdspladser skulle rykke til provinsen. Men flere flytninger er endnu ikke gennemført.

Af NB Medier

I 2015 blev det meldt ud, at 4.000 statslige arbejdspladser skulle rykke til provinsen. Men flere flytninger er endnu ikke gennemført.

På femte år venter provinsen stadig på flere hundrede af de statslige job, der efter planen skal flyttes væk fra hovedstaden for at skabe bedre balance i Danmark.

Da den daværende V-regering i oktober 2015 fremlagde den første udflytningsplan med omkring 4.000 arbejdspladser, fik Holbæk Kommune lovning på Danmarks Evalueringsinstitut, Danmarks Akkrediteringsinstitution og Danida Fellowship Centre. 

Planen var, at flytningerne skulle være afsluttet i 2017, meddelte regeringen dengang. Men ingen af de tre institutioner – som tilsammen tæller 136 årsværk – er endnu kommet til Holbæk, og den planlagte flyttedato er i øjeblikket 31. marts 2021, oplyser Danmarks Evalueringsinstitut, skriver Jyllands-Posten.

Også Ringsted Kommune blev tildelt statslige arbejdspladser under den første udflytningsrunde – Banedanmark skulle flytte omkring 300 mand til Ringsted. 

Ifølge planen skulle også den flytning være på plads i 2017, men dags dato er det kun omkring 100 af de ansatte, som er flyttet. 

Banedanmark oplyser, at de tiltænkte bygninger ikke kan rumme alle mand, og at det derfor har været nødvendigt at bygge nyt. Byggeriet er i gang og afsluttes efter planen til november.