Del artiklen:
Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen (th.), håber, at det vil lykkes at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år. Det skal Danske Regioner og formand Stephanie Lose (V, th.) være med til at sikre.
Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen (th.), håber, at det vil lykkes at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år. Det skal Danske Regioner og formand Stephanie Lose (V, th.) være med til at sikre. - Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om, hvordan man skaffer 1000 flere sygeplejersker i 2021. Læs her hvordan.

Af Steen Houmark, [email protected]

Regeringen og Danske Regioner nåede fredag til enighed om, hvordan køreplanen skal være for at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år på de somatiske og psykiatriske sygehuse. 

500 af sygeplejerskerne skal ansættes i år.

I december nåede regeringen til enighed med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet om at sætte 300 millioner kroner af i år og 600 millioner kroner årligt fra næste år til at ansætte flere sygeplejersker. Det skete som en del af finansloven.

Her er udvalgte nedslag i fredagens aftale, der skal sikre, at målsætningen om 1000 flere sygeplejersker bliver nået: 

* De fem regioner i Danmark vil indskærpe, at alle stillinger skal opslås på fuld tid.

* Fra i år bliver der indført en ret til fuld tid for plejepersonalet på sygehusene. 

* Der skal være bedre introduktionsforløb for nyuddannede, herunder tid til oplæring i den første del af ansættelsen. 

 * Der skal skabes bedre sammenhæng i praktikforløb med henblik på at mindske frafaldet på uddannelserne. 

 * Regionerne skal desuden arbejde målrettet med at flytte opgaver mellem personalegrupperne, således at medarbejdernes kompetencer bliver brugt bedst muligt. 

* Regeringen og Danske Regioner skal lave en løbende opfølgning på, hvordan det går med indsatsen i regionerne. Det skal første gang ske i det kommende forår. 

Kilde: Finansministeriet

/ritzau/