Del artiklen:

17 procent færre langtidsledige i hele landet, men nogle kommuner har fået flere langtidsledige det seneste år. Se tal for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Antallet af langtidsledige er faldet med 17 procent på bare et år fra august 2018 og et år frem, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Men fremgangen er meget uensartet fordelt mellem kommunerne. Mens en større gruppe kommuner har haft et fald helt oppe omkring 30-40 procent, så er der en række kommuner i blandt Øst- og Sydjylland, der ligger hele nede omkring nul procent.

Det drejer sig typisk om kommuner, som allerede i 2018 var nået på et meget lavt antal langtidsledige. Holstebro havde eksempelvis i august 2018 blot 74 langtidsledige og derfor udløste en vækst på 19 en stigning svarende til 26 procent.

Endnu større forskel over syv år

Set over syv år er forskellene endnu mere markant. Mens kommunerne i snit har haft et fald på 55 færre langtidsledige, så har Morsø haft et fald på 83 procent, mens Guldborgsund Kommunen kun har haft et fald på 26 procent.