Del artiklen:
(Arkiv) Akademikerne har en arbejdsløshed på mellem op til fem procent i kommunerne. Det svarer omtrent til spændet i ledighed blandt metalarbejdere.
(Arkiv) Akademikerne har en arbejdsløshed på mellem op til fem procent i kommunerne. Det svarer omtrent til spændet i ledighed blandt metalarbejdere. - Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Akademikere har en arbejdsløshed, der i nogle kommuner ligger på niveau med metalarbejderes. Det viser nye ledighedstal for a-kasserne. Se også tal for HK’ere og sosuer.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Spændet i arbejdsløshed inden for de forskellige a-kasser er forskelligt. I Allerød er 1,4 procent af akademikerne ledige, mens det gælder hele 5,2 procent af faggruppen i Brøndby. For metalarbejdere er spændet nul til fem procent.

Samlet var der i december en ledighed på 3,9 procent. Akademikernes ledighed var samlet 3,9 procent, mens den blandt metalarbejdere var 2,9 procent.

Herunder er udvalgt nogle af de a-kasser, der ofte er debat om i beskæftigelsesindsatsen og i samfundsdebatten om mangel på arbejdskraft. Tallene er offentliggjort på a-kasser af Danmarks Statistik.

Her først en tabel over akademikerarbejdsløsheden i kommunerne.

Der mangler social- og sundhedsassistenter til opgaver i pleje- og sundhedssektoren. Det er dog forskelligt, hvor mange der mangler i de enkelte kommuner. Solrød har kun 0,9 procent arbejdsløse sosu’er, mens Randers har 4 procent.

I alt har FOA medlemmer en arbejdsløshed på 2,6 procent.

HK’erne udgør over halvdelen af arbejdsstyrken i jobcentrene, skrev vi for nylig. Men HK’erne er overalt, både på private og offentlige arbejdspladser. De har en ledighed fra 2,4 procent i Herlev Kommune til 7,1 procent på Bornholm.

Samlet har HK’erne en arbejdsløshed på 4,2 procent.

Industrien mangler faglærte; det ved enhver. Metalarbejdere har en arbejdsløshed på mellem nul procent i Rudersdal til fem procent på Bornholm. Tolv kommuner har over fire procents ledighed blandt metalarbejdere.

Samlet har metalarbejdere en arbejdsløshed på 2,9 procent.