Del artiklen:
Anders Langballe tiltræder i starten af marts og glæder sig til at komme i gang med at bruge sine evner inden for handicapområdet.
Anders Langballe tiltræder i starten af marts og glæder sig til at komme i gang med at bruge sine evner inden for handicapområdet. - Foto: Pressefoto DH/ Anette Sønderby

Den tidligere politiske TV2-redaktør Anders Langballe skal være kommunikationschef for en af de største interesseorganisationer på velfærdsområdet, der er talerør for 35 handicaporganisationer og repræsenterer 340.000 mennesker med alle typer handicap

Af Steen Houmark, [email protected]

Danske Handicaporganisationer (DH) har ansat tidligere politisk redaktør på TV 2 Anders Langballe som ny kommunikationschef. 

I Slutningen af januar meddelte Anders Langballe, at han og TV2 var blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler i en pressemeddelelse:

”DH er et markant talerør for handicapbevægelsen, og vi er godt i gang med at få samfundet til at engagere sig i os med handicap. Anders Langballe vil styrke vores arbejde med sine evner inden for politisk kommunikation og gøre DH’s stemme endnu tydeligere.”

Katrine Mandrup Tang, direktør i DH, er ikke i tvivl om, at Anders Langballe kan være med til at skabe endnu mere fokus på deres interesser:

”Anders Langballe er en stor kapacitet inden for politisk journalistik og et scoop for handicapbevægelsen. Handicapområdet fortjener endnu mere synlighed i pressen og i den førte politik. Jeg ser frem til at få Anders med ombord.”

Ramt af en blodprop for 18 måneder siden

Anders Langballe har i mange år haft ansvaret for TV 2’s politiske dækning, men blev i november 2018 ramt en blodprop i hjernen. Nu brænder han for at komme i gang med at bruge sine evner inden for handicapområdet.

Anders Langballe udtaler i forbindelse med sit nye job:

”Jeg glæder mig til at blive en del af holdet hos DH. Mit ønske er at bidrage med min faglighed efter mange år som politisk journalist tilsat nogle af mine erfaringer fra de sidste 15 måneder, hvor jeg selv har været ramt af sygdom.”

Turen gennem sundhedssystemet med genoptræning har ifølge Anders Langballe gjort et dybt indtryk på ham og det er noget han agter at  tage med videre til gavn for de mange mennesker med handicap og deres pårørende, siger han.

Kort om Danske Handicaporganisationer:

DH er det fælles talerør for 35 handicaporganisationer og repræsenterer 340.000 mennesker med alle typer handicap. Synlige og usynlige – fra hjerneskade og gigt til udviklingshandicap og sindslidelse.

CV: Anders Langballe

  • Politisk redaktør på TV 2 (2011-2020) samt medlem af nyhedsledelsen på TV 2 og News.
  • Politisk reporter på TV 2 (2009-2011)
  • Politisk reporter på Jyllands-Posten (2006-2009)
  • Uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole (2004)
  • Født i 1976.