Del artiklen:
Omkring hver femte dansker skifter job hvert år, oplyser Djøf på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. (Arkivfoto)
Omkring hver femte dansker skifter job hvert år, oplyser Djøf på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. (Arkivfoto) - Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Mens 20 % skifter job hvert år, er det kun 2 %, der skifter mellem den private og den offentlige sektor og det kan være en ulempe for samfund og virksomheder

Af NB Medier

Er man først i arbejde, så er det for mange også nemmere at finde sig et nyt job.

Den mulighed er der forholdsvis mange, der benytter sig af. Fra 2008 til 2018 har cirka hver femte lønmodtager således skiftet job hvert år.

Det oplyser den faglige organisation Djøf, der repræsenterer godt 100.000 medlemmer fra det offentlige og private arbejdsmarked, med henvisning til data fra Danmarks Statistik.

En forklaring på de mange jobskift kan være, at lønmodtagerne har muligheden for at prøve kræfter med andre arbejdspladser. Og den mulighed er der mange, der griber, fortæller Frederik Iuel, karrierekonsulent i Djøf.

 – Når arbejdstagerne har behovet for at udvikle sig fagligt, så er de hurtige til at se, at det kan lade sig gøre i eksempelvis en anden finansiel institution, i en anden kommune eller i en anden styrelse, siger han.

 Mens mange skifter job hvert år, så er det ret få, som skifter fra den private til den offentlige sektor – eller den anden vej.

Kun 2% skifter mellem den offentlige og private sektor

Blot cirka to procent har skiftet sektor i løbet af de ti år, som Djøf har kigget på data fra.

Det kan ifølge Frederik Iuel skyldes et ønske om tryghed.

– Dels handler det om tryghed hos arbejdsgiverne og dels om tryghed hos dem, der søger jobsene hos arbejdsgiverne.

– Arbejdsgiverne vælger nogen, de kender, og set fra arbejdstagernes side er man tryg ved det, man kan der, hvor man har leveret og præsteret tidligere, siger han.

De få sektorskift er en ulempe for samfundet og sektorernes samspil

De få skift mellem de to sektorer kan dog have en ulempe, påpeger Frederik Iuel.

Han nævner, at arbejdstagerne ville have et meget større arbejdsmarked og mange flere jobmulighed, hvis de i større grad skiftede sektor.

Også arbejdsgiverne ville have fordele ved at tiltrække andre arbejdstagere, end man plejer.

– Jeg tror, at hvis virksomheder har mange forskellige typer af medarbejdere, som også har viden fra en anden sektor, så kan det være med til at berige virksomhedernes produktion og være med til at skabe noget mere udvikling, siger Frederik Iuel.

Ifølge dataene fra Danmarks Statistik har akademikere sammenlignet med ikke-akademikere en lidt højere tilbøjelighed til at skifte sektor.

Derudover har akademikere samme eller en lidt højere tilbøjelighed til at skifte job end personer uden akademisk uddannelse.

Det skal du forberede dig på, hvis du skifter sektor

Der er en stor forskel på at være ansat i en lille kommune og en stor privat virksomhed. En typisk kommune har mellem 3500 – 4500 ansatte. Kun omkring 7 private virksomheder har den mængde ansatte.

Så alene med udgangspunkt i størrelsen er der massiv forskel forskel på de to sektorer.

Hertil kommer så sproget. Den lingo som der tales i de to sektorer, kan være meget forskellig.

I private virksomheder kan det være en fordel med brede kompetencer, da virksomhedernes flade struktur gør at man typisk kan komme til at arbejde med mange meget forskellige opgaver.
Hvor opgaverne i den offentlige sektor er fordelt mellem forvaltninger og specialiserede enheder.

Blandt de helt store forskelle mellem den offentlige og private sektor er

  • Den offentlige sektor har et overordnet samfundsfokus
  • Den private sektor har et overordnet bundlinjefokus

Det betyder ikke at man ikke har bundlinjer i den offentlige sektor. De er blot mere komplekse. Typisk taler man og tre bundlinjer i den offentlige sektor.

  1. den økonomiske
  2. den faglige
  3. den politiske

Tilsvarende har en række virksomheder særligt de senere år fået et øget samfundsfokus, der understøtter deres brand.
/hou/ritzau/