Del artiklen:
(Arkiv) Der er brug for flere folk i detailhandlen på grund af travlhed, men også når medarbejdere bliver smittet med covid-19.
(Arkiv) Der er brug for flere folk i detailhandlen på grund af travlhed, men også når medarbejdere bliver smittet med covid-19. - Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Selvom de ledige ikke skal stå til rådighed for job, ringer flere kommuner til borgere, der kan være interesseret i ledige job i detailbranchen og i plejesektoren.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Københavns Kommune vil ringe til ledige københavnere for at gøre dem opmærksomme på, at der er mulige job i detailbranchen på grund af coronakrisen. 

“Jeg håber, at vi kan lave et match mellem en branche, der skriger på arbejdskraft, og ledige, der vil tage et vigtigt arbejde,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i en pressemeddelelse.

Også andre kommuner, som NB-Beskæftigelse har talt med, er i gang med at gennemgå de lediges kompetencer. Det gælder både i forhold til fødevarebutikker og i forhold til sundhedssektoren og nøglemedarbejdere i kommunerne. 

Læs også:
Nødplaner for syge nøglemedarbejdere på vej i kommuner

KL har opfordret kommunerne til at holde øje med personalemangel i plejesektoren.

På et pressemøde med fødevareminister Mogens Jensen (S) tirsdag oplyste Per Bank, der er koncernchef i Salling Group, at Netto-kæden mangler folk. Nettobutikkerne har nu oprettet en jobbank, hvor man kan søge midlertidige job.

Jobcentre finder ledige med butikserfaring

Fra torsdag morgen gik medarbejdere fra jobcentrene i København i gang med at gennemgå de lediges cv’er. De arbejdsløse, der har erfaring fra butiksområdet, bliver ringet op og gjort opmærksom på mulighederne i detailbranchen.

Det sker på beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaards initiativ efter de mange nødråb fra butikskæderne oven på coronakrisen.

“Jeg er sikker på, at der sidder nogle mennesker derhjemme lige nu, som også i denne situation kan få det til at gå op familiemæssigt. Det er vores håb, at vi kan lave et match mellem en branche, der beder om arbejdskraft, og en række mennesker, der måske er blevet arbejdsløse på grund af krisen og har muligheden for at tage et arbejde”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Frivilligt at tage imod jobbet

Regeringen har på grund af coronakrisen suspenderet kravene om, at ledige skal stå til rådighed og herunder søge job, og jobcentre og a-kasser kan ikke give sanktioner.

Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren understreger derfor, at der på ingen måde hviler et pres på de ledige til at tage et job lige nu.

“Det er en frivillig sag, om man vil søge job fx via detailhandelens jobbanker, og vi har stor respekt for, at sådan noget som børnepasning kan komme i vejen. Men nu gør vi en indsats for at gøre opmærksom på mulighederne. Det vil være til gavn både for samfundsøkonomien og for en branche, der er ekstra vigtig for os alle sammen lige nu”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Københavns Erhvervshus har kontaktet en række koncerner inden for detailhandlen for at gøre opmærksom på, at kommunen nu tager et ekstraordinært skridt for at hjælpe dem.