Del artiklen:
- Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Omkring 460.000 medarbejdere i private virksomheder har børn op til 5. klasse. Ifølge Dansk Industri er pasning af børn og åbning af skoler et af flere vigtige skridt i den gradvise genåbning af Danmark.

Af Steen Houmark, [email protected]

Mandag 20 april slog de sidste skoler og dagtilbud dørene op for børnene efter at have været lukket ned i godt fire uger.

Mange steder strømmede børnene glade deres kammerater i møde og det er de færreste, der havde svært ved at give slip på mor eller far i de forældrefri zoner.

Læs også:
Solskin, åbning og sund fornuft

Der er ingen tvivl om, at det har været en meget stor opgave at genåbne både daginstitutioner og skoler, så de lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer, men institutionsverdenen er et væsentligt tandhjul i samarbejdet mellem den offentlige og private sektor.

KL’s formand, Jacob Bundsgaard (S), understregede i sidste uge denne vigtighed i en pressemeddelelse:

”Vi arbejder på højtryk i kommunerne på at levere et godt tilbud, der kan skabe trygge rammer for børn, forældre og medarbejdere.”

Næsten 500.000 i den private sektor har gavn af genåbningen

Nødvendigheden af, at daginstitutioner og skoler er oppe at køre, for at samfundet kan genåbnes, understreges af Lars Sandahl Sørensen, som er administrerende direktør i Dansk Industri.

”Genåbningen af flere private arbejdspladser ville ikke være mulig, uden at vi også åbner børnepasning og skole for de yngste. Omkring 460.000 medarbejdere i de private virksomheder har børn op til 5. klasse og er stærkt afhængige af, at der står kompetente pædagoger og skolelærere klar til at tage hånd om børnene, mens forældrene selv arbejder,” siger han i en presseudtalelse.

Den gradvise genåbning af skoler og daginstitutioner forventes at give forældrene bedre muligheder for at kunne udføre deres arbejde i vished om, at deres børn bliver passet og får undervisning.

”Det er et vigtigt første skridt i genåbningen af Danmark – også for virksomhederne. Og jeg tror, at mange børn glæder sig til at komme tilbage i børnehave og skole, og jeg tror også, at mange forældre ser frem til at kunne vende tilbage til noget, der minder om en normal arbejdsdag under unormale forhold,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også:
Skolens statsminister