Del artiklen:
Forventes jeg at have plan a,b,c,d…, for alle de mulige udfald af dagens pressemøde? Spørger skoleleder Maike Raaghauge
Forventes jeg at have plan a,b,c,d…, for alle de mulige udfald af dagens pressemøde? Spørger skoleleder Maike Raaghauge - Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Spørgsmålene til lederne i den operationelle drift tårner sig op. Maike Raahauge skriver her om behov og forventninger til lederen i en tid, hvor folkeskolernes hverdag er vendt på hovedet og sætter planlægningen af næste skoleår under pres.

Af Maike Raaghauge, Skoleleder,

‘Kommer det her til at vare ved til sommer?’

Så snart politikerne eller myndighederne – eller fagforeninger – har meldt noget ud, så burde jeg have en særlig hotline med info. 

Skal vi i skole i sommerferien? Kommer udskolingen ikke tilbage på denne side af sommerferien? Hvornår kan vi holder forældremøder igen? Kommer vi til at holde sommerfest? Hvor længe fortsætter opdelingen? Ved du, hvornår de slækker på retningslinjerne? 

Jeg ved simpelthen bare ikke nok. Forventes jeg at vide, hvad der vil ske med pandemien? Forventes jeg at have plan a, b, c, d… for alle de mulige udfald af dagens pressemøde og politikeres statusopdateringer i løbet af ingen tid?

Fokus, Maike. Fokus. 

Men det er så nemt at forfalde til ’Men hvad gør vi, hvis …’. Eller i mødet med en urolig medarbejder, der skal forberedes på, at vores normale hverdag måske ikke vender tilbage 10. maj, bruger jeg for meget tid på at planlægge tiden frem til sommerferie fremfor at tale om et projekt, som jeg stadig håber på, kan blive gennemført næste år. 

Ændringerne strømmer ind ad folkeskolernes vinduer. Nu, hvor vi normalt er i fuld gang med næste års planer. 

Lige nu er det svært at planlægge næste skoleår, fordi vi er nødt til at prioritere hinandens tid med at organisere dagligdagen. 

Kursustid bliver allokeret til hygiejne-webinar, og der er måske ikke så meget overskud til at være visionær, når vi er ved at løbe tør af spritserrvietter. 

Hvis jeg kan have en plan a, b, c, d …, så kan vi måske koncentrere os om næste skoleår, for der er en dag i morgen – tror jeg.   

Om Maike Raahauge

Maike Raahauge er uddannet lærer siden 2004 og har diplom i ledelse 
Hun har været skoleleder på Nørre Fælled Skole siden 2017.
Hun har været i skoleledelsen på Amager Fælled Skole siden 2012 
Har desuden udgivet to skønlitterære romaner og en selvhjælpsbog for pårørende i psykiatrien
Maike Raaghauge er en af de tre ledere, der skriver blog-spots på NB-Nyt fra deres daglige praksis under genåbningen.