Del artiklen:
(Modelfoto) Psykisk sygdom er den diagnose, der fylder mest ved tildeling af førtidspension, viser nye tal fra Jobindsats.dk.
(Modelfoto) Psykisk sygdom er den diagnose, der fylder mest ved tildeling af førtidspension, viser nye tal fra Jobindsats.dk. - Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

En ny opgørelse i Jobindsats.dk viser, hvilke hoveddiagnoser der fører til førtidspension. Se tallene for din kommune her.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Psykisk sygdom fylder mest, når kommunerne tildeler førtidspension. Det viser en ny opgørelse over hoveddiagnoser ved tildeling af førtidspensioner på Jobindsats.dk.

Nedslidning kommer ind på en andenplads. En femtedel af alle førtidspensioner tildeles på grund af sygdomme i knogler, muskler og bindevæv.

Derefter følger sygdomme i nervesystem og sanseorgan, kræftsygdomme, hjerte- og karsygdomme, sygdomme i åndedrætsorganer, ulykkestilfælde, vold mv. og til sidst medfødte misdannelser.

Jobindsats.dk opgør alene antal hoveddiagnoser i hver kommune og har ikke en tabel, hvor man kan se hoveddiagnoserne i forhold til befolkningstal. Det er derfor ikke muligt på baggrund af denne opgørelse at se, om nogle kommuner har forholdsvis flere med de enkelte diagnoser end andre kommuner.