Del artiklen:
Når Søren Brostrøm giver grønt lys for sex, har det betydning for de daglige rutiner i Tumlehuset i Hvidovre Kommune
Når Søren Brostrøm giver grønt lys for sex, har det betydning for de daglige rutiner i Tumlehuset i Hvidovre Kommune - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Coronaudbruddet har givet dagtilbud mange nye rutiner. Nogle mere topstyrede fra Sundhedsstyrelsen end andre, der opstår som ringe i vandet og giver nye rutiner i Tumlehuset. Det skriver Janni Juhl-Petersen om i dag.

Af Janni Juhl-Petersen, Leder af idrætsinstitutionen Tumlehuset,

Nye tider – nye rutiner. Som alle andre, har vi også skulle indføre nye rutiner med alle de tiltag, vi har sat i værk i forhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. 

Hver morgen, inden de første børn ankommer, skal vi have gjort klar på legepladsen, så vi kan modtage dem. 

Der skal fyldes dunke med vand til at skylle hænder ved håndvask, tjekkes at der er vand på festivaltoiletterne, legepladsen skal gennemgås for uhensigtsmæssigheder, der kunne have indfundet sig siden vi forlod den dagen før. Håndsprit skal sættes på plads, relevante telte skal åbnes, brænde skal hentes til dagens bål, legetøj, der blev vasket dagen før, skal tages frem osv.

Da vi i dag nåede til frokosttid, ville et par børnehavebørn gerne lege i et telt, som egentlig bliver brugt af vuggestuen. Vuggestuen har i dag været på tur og ikke brugt deres telt på legepladsen.

Telte på legepladsen giver uventede gæster og nye rutiner

Børnehavebørnene løber i forvejen og lyner op og går ind, og da pædagogen er kommet derhen, kommer det ene barn ud med et brugt kondom i hånden.

Hvordan griber man den situation an? 

Skal man pædagogisk snakke om blomsterne og bierne? Skynde sig at tage kondomet fra barnet, selv om man egentlig ikke selv har lyst til at røre ved det? 

Grine? 

Græde? 

Fordømme Søren Brostrøm og hans opfordring til sex? Lægge barnet i håndsprit fra top til tå? Mulighederne er mange …

Egentlig er vi normalt ikke plaget af uventet gæster på legepladsen. De gange vi har haft besøg, har det været i vores skraldeskur, hvor vi kan se, at der har været røget noget fjolletobak. 

Nu, hvor der er kommet telte op, solen skinner og Søren Brostrøm opfordrer til sex, har vi fået nye tjekke-rutiner på legepladsen …

Fakta om Janni Juhl-Petersen:

Janni Juhl-Petersen er 46 år og uddannet pædagog fra Jægerspris seminarium i 2003.
Hun har en diplomuddannelse i ledelse fra 2008. 
Hun leder til dagligt idrætsinstitutionen Tumlehuset i Hvidovre Kommune, hvor hun har det fulde pædagogiske-, administrative-, strategiske-, personale- og økonomiske ansvar for institutionen og et budget på godt 14 mio. kr.

Janni Juhl-Petersen er en af de tre ledere, der skriver blog-spots på NB-Nyt fra deres daglige praksis under genåbningen.