Del artiklen:
- Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvad gør man, når Aula ikke virker som formidlingskanal til forældrene under coronaudbruddet? Man får en ny ven i Facebook, men hvad med bagefter – skal skolelederen gå over til livestreaming på Facebook? skriver skoleleder Maike Raahauge.

Af Maike Raaghauge, Skoleleder,

Min nye ven, Facebook?

Vi har vores skoleport – det, andre kalder en hjemmeside, som stort set ingen forældre læser, for den er primært til eksterne og kommende forældre. 

Vi har Aula, hvor forældrene stadig forsøger at finde ud af systemet, og flere af dem opgiver, fordi ting bliver væk. Og så har vi skolens Facebookside, der indtil Mettes Frederiksens første pressemøde om corona, kun havde små historier fra hverdagen. 

Den aften lukkede Aula ned pga. overbelastning, og jeg havde brug for at få en besked ud til mine forældre hurtigst muligt. Jeg brugte Facebook, og jeg lovede, at alt, hvad vi skrev ud på Aula herfra, også ville komme på Facebook. 

Flere teksttunge beskeder kom, indtil en repræsentant fra Brug Folkeskolen gjorde mig opmærksom på, at Facebook er et visuelt medie. 

Teksterne fik derefter små billeder af en tom skole. Nu har jeg skrevet hver dag eller hver anden dag siden nedlukningen. 

Men hvad bliver den til bagefter?

Filmklip og livestreaming

Det er også blevet til tre små filmklip med bl.a. mig – inspireret af kolleger i det jyske – hvilket var vildt grænseoverskridende. 

I dag er der blevet lagt en lille skæg, hjemmeproduceret film op til forældre om, hvor langt to meter er, så de (måske) husker at holde afstand. 

Alt, hvad jeg skriver på Facebook bliver læst af størstedelen af forældrene. Men hvad gør jeg efter corona? 

Skal det fortsætte? 

Skal jeg have en månedlig ’spørg skolen’- livestreaming? 

Jeg oplever at have nået mange flere, end jeg har nået før. Samtidig kan jeg ikke forvente, at alle har en Facebookprofil, og Aula er vores kommunikationsredskab – uagtet at jeg ikke har knækket koden til at gøre det til en optimal kommunikationskanal. 

Men jeg må sige, at vores Facebookside har afværget en million spørgsmål, og det føler jeg mig faktisk forpligtet på at arbejde videre med.