Del artiklen:
(Arkiv) Struer Kommune havde et spring fra 20 til 44 procent i ledighed fra slutningen af marts til slutningen i april.
(Arkiv) Struer Kommune havde et spring fra 20 til 44 procent i ledighed fra slutningen af marts til slutningen i april.

En opgørelse over stigningen i arbejdsløsheden fra slutningen af marts til slutningen af april viser, at der i flere kommuner sker spring i ledighedstallene. Se, hvordan det er gået i din kommune.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Det er usikkert, hvordan ledigheden vil ramme de enkelte kommuner under coronakrisen. Det viser et nedslag i udviklingen af arbejdsløsheden på to forskellige datoer, søndagene 29. marts og 26. april. 

Som det fremgår af tabellen nedenfor, tog Struer, Holstebro, Fredensborg, Solrød, Lejre og Bornholm store spring i ledigheden, der adskilte dem fra de andre kommuner. De mange flere ledige kom til i begyndelsen af april, hvorefter ledigheden stort set har været stabil. Det kan ses i den anden tabel med flere datoer.

Se tabel med nedslag på fire datoer nedenfor.

Flere ledige på vej

I kommunerne er der stor bevidsthed om, at det ikke er slut endnu. Virksomheder fyrer og går konkurs – selv med tilskudsordninger fra staten. Funktionærer har opsigelsesvarsler til månedsskifte, og i juli udløber løntilskudsordningerne. Alt det vil påvirke udviklingen i ledigheden i de enkelte kommuner.

Nedenfor kan man se den samme beregning som ovenfor, blot med fire datoer i stedet for to. Som det fremgår, er ledigheden ikke steget meget i de seneste uger.

Flere kommuner haft et mindre fald i ledigheden mellem de seneste datoer.