Del artiklen:

De danske kunsthaller er ikke omfattet af de hjælpepakker og initiativer, som staten og andre fonde har oprettet som følge af coronakrisen. Derfor opretter Det Obelske Familiefond nu en særpulje på fire mio. kroner, som kunsthallerne kan søge.

Af Lene Vind, [email protected]

En stor del af kunsthallernes driftsudgifter bliver dækket af indtægter genereret fra entrébilletter, partnerskaber, sponsorater, udlejning, arrangementer samt butikssalg og cafédrift. Omfanget af disse indtægter er selvsagt faldet betragteligt, siden Danmark lukkede ned 11. marts. Den nuværende krise rammer dermed driften af kunsthallerne betydeligt. Det Obelske Familiefond har været i dialog med Foreningen af Kunsthaller i Danmark og har besluttet at oprette en særpulje på 4 mio. kroner specifikt målrettet de danske kunsthallers tabte indtjening siden nedlukningen af Danmark. ”Covid-19 skaber store udfordringer for kulturlivet, og vi er særligt optaget af hvordan det påvirker aktørerne indenfor vores indsatsområder bl.a. samtidskunsten. Med særpuljen til kunsthallerne i Danmark, rækker vi ud til en gruppe aktører, der ikke kan gøre brug af statens eller de andre fondes hjælpepakker til museerne”, udtaler Christen W. Obel, bestyrelsesformand i Det Obelske Familiefond, i en pressemeddelelse.

Håndsrækning til kunsthallerne Fondet nøje har fulgt med i udviklingen af Coronakrisen og de udfordringer, situationen medfører for fondets indsatsområder og de projekter, fondet har støttet. Flere af de i alt 16 kunsthaller har også tidligere modtaget støtte fra Det Obelske Familiefond. ”Kunsthallerne er, som institutioner for samtidskunsten, aktører vi kender godt, og som vi gerne giver en særlig håndsrækning i den her vanskelige tid”, siger Christen W. Obel. Det Obelske Familiefond åbner for ansøgninger til særpuljen for kunsthallerne 18. maj 2020.
Her kan medlemmerne af Foreningen af Kunsthaller i Danmark ansøge om kompensation for tabte indtægter de forgangne måneder. Følgende kunsthaller kan søge om kompensation: Aalborg: Kunsthal NordAarhus: Galleri Image og Kunsthal AarhusAskeby, Møn: Kunsthal 44 MøenHolte: Gl. HoltegaardKgs. Lyngby: SophienholmKøbenhavn. Den Frie Udstillingsbygning, Fotografisk Center,  GL. Strand, Kunsthal Charlottenburg, Nikolaj Kunsthal, Overgaden.Næstved: RønnebæksholmOdense: Brandts 13Silkeborg: KunstCentret Silkeborg BadViborg: Viborg Kunsthal