Del artiklen:
- Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

På den anden side af besværet får vi en masse med over. Mere personale, trivsel hos bekymringsbørn, mindre sygdom, mindre skrig ved aflevering og mindre madspild, skriver leder Janni Juhl-Petersen.

Af Janni Juhl-Petersen, Leder af idrætsinstitutionen Tumlehuset,

Selv om jeg synes, at der er en masse besvær med at følge de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, så er der også kommet en gode ting ud af retningslinjerne, og det håber jeg, at vi kan holde fast i på den anden side. 

Vi har fået minimumsnormeringer ind ad bagvejen. Der er flere børn, der stadig bliver hjemme, og vi har kunnet ansætte flere personaler, så vi kan inddele børn i grupper hele dagen.

Det har betydet, at vi de seneste uger har haft en normering, der skaber stor trivsel for både børn og personale. De børn, vi har haft en bekymring om, trives i denne struktur med færre børn at forholde sig til og flere voksne tæt på. 

Vi oplever generelt, at der er mindre sygdom hos både personale og børn. 

Kroniske snotnæser er forsvundet fra Tumlehuset. Børnene kommer friske og raske. Dette, tænker jeg, skyldes de mindre grupper og det skærpede fokus på hygiejne.

Børnene bliver afleveret ved en låge. 

Denne ordning gør det generelt nemmere for børn, når de bliver afleveret. Det tager ikke særlig lang tid for forældrene at sige farvel, og forældrene er hurtigere væk. Det er ikke muligt for forældrene at trække afleveringen ud, som vi i nogle tilfælde godt kunne opleve tidligere. 

I Tumlehuset har vi fastholdt, at vi serverer den samme type mad, som vi plejer. 

Hvor vi førhen serverede alt i forskellige skåle, og børnene selv kunne tage det, de ville smage, er alt nu portionsanrettet, og barnet kan ikke selv kan bestemme, hvad der skal være på tallerken. Vi oplever, at børnene får smagt på mad, de før ville have valgt fra, og samtidig har vi mindre madspild. 

Jeg er sikker på, at jeg i denne kommende tid får øje på endnu flere ting, vi skal tage med over på den anden side …