Del artiklen:
Hvad skal værten genlære efter corona, når mødestrukturen befinder sig i et limbo mellem virtuelle og fysiske møder?
Hvad skal værten genlære efter corona, når mødestrukturen befinder sig i et limbo mellem virtuelle og fysiske møder? - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I otte uger har ledere haft en Tetris-tætpakket-videomødekalender, men hvad sker der med mødelederens rolle, når vi pludselig kan mødes i et mix af fysiske og virtuelle mødedeltagere? spørger skoleleder Maike Raahauge.

Af Maike Raahauge, Skoleleder,

Hvad skal vi genlære efter corona?

Nu har jeg været meget fokuseret på, hvad vi som organisation kan lære i denne tid. I dag fandt jeg ud af, hvad jeg på et tidspunkt skal genlære. Hvordan bliver jeg en god vært?

Når du overraskes af mødedeltagerne

Der stod ‘byggemøde’ i kalenderen. Som med alle andre møder i den Tetris-tætpakkede-videomødekalender, så er dagens dokumenter klikket frem på min skærm, så jeg er klar til at klikke mellem skærme, når der er brug for det. 

Pludselig stod mit byggemøde i døren. Helt uventet på at mødet var blevet fysisk pga. genåbningen, og de nu godt måtte komme. 

Jeg skynder mig at printe mit skærmbillede – i en A4 så det er verdens mindste byggetegning – og griber mine ting. 

Uden egentlig at byde dem velkommen hiver jeg dem ind på personalerummet, der er lukket af, så jeg nærmest tvinger dem til at kravle igennem afspærringen, sætter dem ved et stort bord og os på den anden side med vores lille tegning.

Jeg får lige trukket gardinet fra, mens jeg gør opmærksom på, at jeg ikke kan tilbyde dem kaffe, og så er vi i gang.

Værtens rolle i et limbo mellem fysiske og virtuelle møder

Hvad hulen er der sket for min manerer? 

Når man ikke kan give hånd, når man ikke kan tilbyde noget at drikke, når jeg ikke engang er klar over, at der kommer fremmede på min matrikel, hvordan kan jeg så være den vært, som jeg gerne vil være?

Der er også stor forskel på samarbejdspartnernes vilkår i forhold til mødedeltagelse, så der begynder at komme både virtuelle og fysiske mødebookninger – og nogle møder er det et mix med nogle på skærm og andre i rummet. 

Hvad gør det ved værtens rolle, og hvor længe skal jeg være imellem fysiske og virtuelle møder?