Del artiklen:
- Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

‘Jeg ønsker mig ikke tilbage til tiden før Covid-19. Jeg håber, at vi som samfund lærer af de gode ting, som Covid-19 har bragt med sig,” skriver leder Janni Juhl-Petersen.

Af Janni Juhl-Petersen, Leder af idrætsinstitutionen Tumlehuset,

Der er kommet nye retningslinjer – men de ligner lidt det vi hele tiden har skulle gøre, dog kan vi være lidt flere børn sammen. Rengøring af legetøj, fokus på håndhygiejne og adskillelse af børnegrupper er stadig opgaver vi skal løse. Børnegrupperne er blevet større, men stadig kræver det flere voksne end den måde vi tidligere har været organiseret på. 

De nye retningslinjer bliver ikke svære at implementere og kræver for mig ikke de store strategiske overvejelser. Personalet gør det allerede og det har fået sin egen rutine. 

Mine strategiske overvejelser handler ikke længere om implementering af Sundhedsstyrelsens retningslinjer, men om hvordan vi arbejder med implementering af den styrkede pædagogiske læreplan samtidig med, at vi følger retningslinjerne for forebyggelse af smittespredning. 

I Tumlehusets personalegruppe er det – heldigvis – det pædagogiske arbejde der giver energi. Vi er blevet endnu klogere på at følge børnenes spor, vi har genopdaget nærmiljøet, og nu skal vi igen have gang i de voksenstyrede lege med pædagogiske bagdøre, som vi allerede ved, vi er supergode til. 

Jeg er ikke i tvivl om, at vi på baggrund af Covid-19 er blevet et bedre dagtilbud. De ressourcer, der har fulgt med for at kunne leve op til retningslinjerne, har givet børnene en bedre hverdag i Tumlehuset. Hvis ressourcerne forsvinder igen, så bliver det personligt svært for mig at skulle gå tilbage til noget af ringere kvalitet. Jeg ønsker mig ikke tilbage til tiden før Covid-19 – jeg håber, at vi som samfund lærer de gode ting som Covid-19 har bragt med sig …