Del artiklen:
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har valgt at trumfe i forhold til valg af skolebestyrelser.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har valgt at trumfe i forhold til valg af skolebestyrelser. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hvorfor kan den gamle skolebestyrelse ikke fortsætte en ekstra måned? spørger skoleleder Maike Raahauge, der undrer sig over, at ministeren ikke kan se, at man ude i praksis har mere end almindeligt travlt.

Af Maike Raahauge, Skoleleder,

Så meget for det kommunale selvstyre..

Rundt om i landets skoleledelser har vi knoklet med nedlukning, nødundervisning og nødpasning. Efterfulgt af genåbning umiddelbart efter en ikke eksisterende påskeferie, retningslinjer, første hold elever, nye retningslinjer, majbørn, nye retningslinjer, genåbning for de store. 

Vi har brugt utrolig meget tid på at opfinde dybe tallerkener, fordi vi konstant har været under et tidspres på ukendt territorium. 

Ikke kun i forhold til disse coronaområder, men fordi vi har også normalt på dette tidspunkt har rigtig travlt med planlægning af næste år, arbejdsfordelingen, ansættelsessamtaler mm.. Og al det har vi også skulle gøre på en ny virtuel måde, og vi er forsinket,  – og så netop i år skal vi have valg til Skolebestyrelsen. 

I vores kommune havde man rigtig fornuftigt tænkt, at vi havde nok at se til, så valget var blevet skubbet til august. Men af en eller anden årsag valgte Undervisningsministeriet at trumfe det, så nu skal vi mase et valg ind inden sommerferien.  I en coronaform.

Normalt forholder jeg mig ikke til den slags, men jeg kan ikke forstå, hvorfor det er så vigtigt at holde valg i juni? 

Kunne skolerne ikke klare sig uden en bestyrelse i august? Den gamle kunne fortsætte den måned ekstra? Alternativt en midlertidig provisorisk bestyrelse for den ene måneds skyld? Men nej. Jeg er helt med på, at dette er et vilkår i mit arbejde, og jeg retter ind.  

Det er meget fint at blive takket for indsatsen af undervisningsministeren, men det havde været bedre at anerkende, at vi faktisk i forvejen har nok at se til uden at skulle arrangere et valg, der i min bog godt kan vente til august.