Del artiklen:
Michael Ziegler fra KL, (tv) og Danmarks Lærerforenings Anders Bondo Christensen skal mødes til forhandlinger, men hvad sker der. vil de gøre som de plejer?
Michael Ziegler fra KL, (tv) og Danmarks Lærerforenings Anders Bondo Christensen skal mødes til forhandlinger, men hvad sker der. vil de gøre som de plejer? - Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

‘Nu er Bondo og Ziegler på banen igen, og jeg havde næsten glemt dem og den rolle, de spiller i kulissen,’ skriver skoleleder Maike Raahauge. Hun gruer for, hvad KL og Danmarks Lærerforening, har lært af corona.

Af Maike Raahauge, Skoleleder,

Coronasamarbejde i en forhandlingstid, hvor står det lige til med det?

Alles fokus er på corona, men vi er samtidig i fuld gang med næste år. Ikke bare på skolen, men også i forhold til de kommende forhandlinger mellem KL og DLF (Danmarks Lærerforening). Hvad har de lært af denne tid? 

I denne tid har jeg oplevet os samarbejde omkring nødundervisningen med respekt for hver vores funktion. Lærerne har udvist tillid til min funktion, og jeg har været bindeleddet opad og udad, når det har været nødvendigt. Taget ansvar for beslutningerne – også de upopulære – så lærerne har haft klare rammer at bedrive nødundervisningen under.

I min naivitet håber jeg fortsat, at corona kan bringer lærerne og lederne sammen igen. Vi har siden lov 409 arbejdet med hver vores skole og på nogle måder også hvert vores mål.  

Nu er Bondo og Ziegler på banen igen, og jeg havde næsten glemt dem. Næsten glemt den rolle, de spiller i kulissen, fordi fokus har været på at få hverdagen til at gå. I fredags blev det så meldt ud, at de forhandlinger igen ser svære ud.

Mit fokus i denne tid er på coronaboldens samarbejdende ånd, men i forhandlingsrummet er vi – lærere og ledere – blinde. Vi løber rundt efter en bold, men på hver vores bane. Burde vi ikke lære, at vi kan mere, når vi samarbejder? 

Gøre det vi er bedst til? Ansat til? 

Jeg gruer for at al det, vi netop har fundet ud af, vi kan i fællesskab, ikke kan gro i forhandlingsrummet. Og alle os, der samarbejder, kan se til, mens det atter bliver hverdag.