Del artiklen:
Tæt på sommerferien og planlægningen af næste år er alt corona-indfarvet. Hvordan ser virkeligheden ud efter ferien og hvilke skyer ser vi i horisonten?
Tæt på sommerferien og planlægningen af næste år er alt corona-indfarvet. Hvordan ser virkeligheden ud efter ferien og hvilke skyer ser vi i horisonten? - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Vi forsøger at løse knuder, hvor vi faktisk ikke helt ved, om løsningerne holder, så igen har vi en plan a, b, og c, skriver Skoleleder Maike Raahauge, der reflekterer over hvad der sker, hvis personalet går på ferie uden viden om, hvad de kommer tilbage til.

Af Maike Raahauge, Skoleleder,

Coronafarver. Der er nu og her, og så er der i morgen, og så er der næste år. Alt farves i coronafarver. 

Nu og her må jeg acceptere, at jeg endnu engang må holde et digitalt møde, hvor jeg føler mig distanceret, og hvor jeg mangler fornemmelsen af, om folk er med. Har de forstået budskabet? Har jeg forstået deres tilbagemeldinger? 

I morgen skal jeg acceptere, at dele af arbejdsfordelingen skal tages over mobilen, digitalt, med et par personaler i rummet, mens vi forsøger at løse knuder, hvor vi faktisk ikke helt ved, om økonomien holder til de mulige løsninger, så igen er vi på plan-a-b-c-d- …, og vi måske først efter sommerferien får det afklaret hvilken plan, der er råd til og mulig. 

Næste års arrangementer er ramt.

Hvordan holder vi markedsdag? Hvordan holder vi forældremøderne? Må vi overhovedet have forældre på skolen? Hvordan bruger vi forberedelsesdagene? Kan vi overhovedet være samlet til fælles oplæg m.m.? 

Kommer vi til at være samlet på skolen, eller vil vi stadig være opdelt? Hvordan gør vi med lejrskoler – og hvis vi planlægger dem efter sommerferien, risikerer vi så, at de bliver aflyst igen? 

En detalje som skolernes motionsløb skal vi bruge krudt på det nu? 

Næste dato er 8. juni for fase 3, men vi ved også, at der kan komme en fase 3½. Det er nu set to gange, så kan vi måske holde sommerafslutning? Og selv hvis vi kan, er det så klogt? Hvordan sender jeg mit personale på ferie på en måde, der gør, at de ved bare en lille smule viden om, hvad de kommer tilbage til?