Del artiklen:

Se her, hvor stor en stigning hver kommune vil opleve i antallet af +80-årige fra i dag frem til 2030 ifølge nye tal fra Danmarks Statistik.

Af Peter Risager, [email protected]

De kommunale udgifter til ældre vil stige mærkbart i de kommende år. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at antallet af +80 årige i gennemsnit vil stige med 59,8 procent frem mod 2030.

Det svarer til 160.000 flere borgere over 80 år sammenlignet med i dag. Forklaringen skal findes i, at de store årgange af såkaldte “baby-boomers”, som blev født umiddelbart efter anden verdenskrig, i 2030 vil være fyldt 80 år. Dermed vil personer over 80 år udgøre mere end syv procent af befolkningen, hvor de i dag blot udgør 4,7 procent.

Samtidig viser tallene store udsving mellem kommunerne. Den mindste forandring er i Rødovre Kommune, hvor antallet af 80+ årige ifølge statistikken stiger med 23,8 procent fra i dag frem til 2030. I den modsatte ende af skalaen ligger Ishøj, hvor antallet forventes at stige med 123,3 procent.

Se i kortet her, hvordan udviklingen vil være i din kommune. Kommuner markeret med rødt har en lavere stigning end gennemsnittet, mens kommuner markeret med blåt har en højere stigning end gennemsnittet.

Læs mere om emnet på NB-Økonomi via linket herunder.

Læs også:
Ny prognose ændrer markant forventede antal af ældre i mange kommuner