Del artiklen:
- Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læring af coronakrisen: Hvad vi kan lære af digitale møder. Alle kommer til tiden, vi har få afbrydelser, og møderne afsluttes hurtigt. Har vi idylliseret nærheden ved fysiske møder, og hvem tør sige, at jeg vil hellere spare en time ved et digitalt møde? spørger skoleleder Maike Raahauge.

Af Maike Raahauge, Skoleleder,

Videomøder i fremtiden?

Her til aften har vi holdt endnu et livestream infomøde for potentielle kandidater til skolebestyrelsen. Infomøder til Skolebestyrelsen er generelt aldrig et tilløbsstykke, så vi skulle ikke have mange seere for, at det var en succes. Men vi fortalte, hvordan vi plejer at holde møder, så har vi intet lært?

Vi taler meget om, hvad vi lærer i denne tid og et af de steder, som vi alle peger på, at vi kan lære noget af digitale møder. Vi kommer alle til tiden, alle er der, vi afslutter møderne hurtigt, og der er meget få afbrydelser. Ja, ikke alle møder vil virke i dette format, men hvornår beslutter vi, at vi fremover afvikler nogle af vores møder digitalt?  

Men effektiviteten er fristende i en travl hverdag, men efter denne lange periode med disse digitale møder kan jeg godt tænke, at vi vil idyllisere nærheden, og så tør vi ikke give os i kast med at bruge det digitale redskab. 

Hvem vover sig ud og siger, at jeg vil hellere spare en times mødetid og tage de ulemper med, når vi en dag endelig kan være samlet igen? 

Jeg er meget ambivalent på dette punkt, for jeg kan godt lide at være i rum sammen med dem, jeg taler med, men jeg kan også rigtig godt lide det fokus og effektiviteten, jeg har oplevet til nogle af de digitale møder, jeg har haft i denne tid. 

Ingen tvivl om, at der er stort potentiale i disse åbne digitale info-spørgemøder, selvom jeg har skulle vænne mig til at tale til en skærm. Men handler det i virkeligheden om, at vores opgave i denne tid er at videregive informationer, og vi normalt forsøger at få info til at kvalificere vores beslutninger? 

Vil vi så selv se os tilfredse med at blive indkaldt til digitale møder, hvis det blot er videreformidling?