Del artiklen:
- Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Genåbning betyder, at vi skal samle trådende op, men hvor efterlod vi dem og hvilke skal blive liggende? ‘Jeg tror, at det kan være en udfordring, at vi ikke finder trådene de samme steder og derfor får samlet forskellige tråde op,’ skriver leder Janni Juhl-Petersen.

Af Janni Juhl-Petersen, Leder af idrætsinstitutionen Tumlehuset,

Nu kommer der igen snart liv på rådhuset, når personalet igen må møde fysisk ind på deres arbejdsplads. 

De fleste af mine samarbejdspartnere på rådhuset har i hele nedlukningen arbejdet hjemmefra. Vi har ikke holdt fysiske møder siden starten af marts. Jeg har siden Mette Frederiksen udmeldte, at fra 15. juni kan også personalet i det offentlige på Sjælland vende fysisk tilbage på deres arbejdsplads, reflekteret over, hvad det betyder for mit lederskab og for området generelt. 

I Tumlehuset er det blevet hverdag – forståelsen af retningslinjer fylder ikke længere og der er heller ikke kommet nogle ændringer i denne nye fase af genåbningen. Det er igen den pædagogiske praksis, der er kommet i fokus, og som fylder. Dog en anden praksis, end den vi kendte, da vi lukkede ned. 

I forbindelse med nedlukningen har flere arbejdsgrupper, udvalg, kurser osv. stået stille. Jeg forventer, at i takt med at der igen kommer liv på rådhuset, så genoptages dette arbejde.

Jeg forestiller mig, at der kan komme en udfordring, hvor der kan være en dagtilbudsafdeling, der mener, at vi skal samle trådene op fra hvor vi slap dem, da hele Danmark lukkede ned. Jeg tror, at der kan være en udfordring i, at vi ikke finder trådene de samme steder, og derfor får samlet forskellige tråde op. 

Jeg tror, vi skal på den anden side af sommerferien, før vi helt får øje på, om vi er det samme sted, og forhåbentlig opdager vi i fællesskab, hvilke tråde der skal samles op, og hvilke der skal blive liggende.