Del artiklen:
Turisterne får mange gode historier og et indblik i Danmarks ældste by, når de besøger Ribe.
Turisterne får mange gode historier og et indblik i Danmarks ældste by, når de besøger Ribe. - Foto: Visitribeesbjerg.dk

Trendforsker: De lokale oplevelser kan opleve øget opmærksomhed denne sommer, fordi rigtig mange holder ferien hjemme i Danmark. Internationalt taler man nu om ’deep travel’.

Af Lene Vind, [email protected]

Kombinationen af øget klimabevidsthed, en voksende higen efter unikke og nære oplevelser samt en sommer, hvor markant færre danskere forlader landet end normalt, kan i år give mindre lokale aktører i turismebranchen et tiltrængt rygstød.

Det vurderer trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg i JydskeVestkysten.

”Gennem de sidste fem år har vi i stigende grad søgt lokale og unikke oplevelser. Flere og flere gør op med den årlige rejse sydpå om sommeren. Internationalt har man snakket om ’deep travel’, hvor rejsende søger oplevelser i lokalmiljøet og prøver at lære destinationen at kende og forstå kulturen, siger Mads Arlien-Søborg til JydskeVestkysten.

Han mener, at der ligger en stor kvalitet i det nære og det lokale i Danmark og det er folk ved at genopdage. Om med coronakrisen vælger mange at holde deres sommerferie her i landet. Derfor tror han, at de destinationer og aktører i turismebranchen, der er meget lokalt funderede, har fat på noget af det helt rigtige. Deep travel i et særligt lokalmiljø JydskeVestkysten har talt med Ribe Byferie Resort, som kender de lokale kvaliteter i Danmarks ældste by bedre end mange andre. Her samarbejder turistbranchen med områdets aktører for, at de besøgende får historien, kulturen og det særlige ved området helt ind under huden.  ”Vi tager udgangspunkt i byen og området omkring, som i sig selv har meget at byde på. Gennem vores gode og tætte samarbejde med restauranter, museer og andre kultur- og naturseværdigheder får vi i fællesskab områdets tilbud til at gå op i en højere enhed. Vi sælger med andre ord oplevelser, og vores store kendskab til og engagement i området er essentielt,” siger Heidi Maimburg, direktør hos Ribe Byferie Resort til JydskeVestkysten.