Del artiklen:
Kulturlivet i Aalborg har råbt om hjælp og politikerne har hørt dem; de har netop vedtaget en hjælpepakke på 10 mio. kroner.
Kulturlivet i Aalborg har råbt om hjælp og politikerne har hørt dem; de har netop vedtaget en hjælpepakke på 10 mio. kroner. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Kommune er på vej med en hjælpepakke på 10 mio. kroner til kulturlivet. ‘Vores kulturinstitutioner er udfordrede,’ siger borgmesteren.

Af Lene Vind, [email protected]

Aalborg vil kickstarte kulturlivet med en hjælpepakke på 10 mio. kroner. Det blev mandag besluttet på et magistratsmøde, skriver dagbladet Nordjyske.

“Vi har besluttet af afsætte en pulje på 10 millioner kroner, som kulturinstitutioner og andre kulturaktører i Aalborg kan søge,” siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester (S), til Nordjyske.

Af de ti mio. kr. fra Aalborg Kommune kommer en mio. kroner fra en pulje i Sundheds- og Kulturforvaltningen, som de ikke har fået udmøntet endnu, de resterende ni mio. kroner kommer fra Aalborg Kommune.

Støtten skal både dække de økonomiske udfordringer kulturlivet står med lige nu og kickstarte initiativer i den kommende tid. Med hjælpepakken får kulturlivet mulighed for at søge ekstra midler, udbetalt tilskud tidligere og få administrativ hjælp til at søge hjælpepakker og fonde.

Manglende politisk opbakning

Avisen har tidligere skrevet om, at flere kulturinstitutioner i Aalborg er hårdt ramt, og flere beklagede, at de ikke oplevede opbakning fra Aalborg Kommune. Opbakningen kommer så nu i form af hjælpepakken.

“I bund og grund har vi hele tiden vidst, at vores kulturinstitutioner er udfordrede, jeg har løbende været i dialog med flere af dem, og så kommer der et tidspunkt, hvor man skal vælge at handle på det, og det har vi så valgt at gøre nu,” siger Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske.

Hjælpepakken skal ses i sammenhæng med de statslige hjælpepakker, så der ikke bliver kompenseret for noget, som staten ellers ville kompensere for.

“Kulturlivet har både brug for et politisk signal om, at vi er der for dem, og et konkret håndfast signal i form af økonomisk støtte,” siger borgmesteren.

Snørklede regler

Også kulturrådmand Jan Nymark Thaysen er glad for, at kommunens hjælpepakke. Han har tidligere udtalt sig, hvor det kunne komme til at se ud, som om han var tilfreds med situationen.

“Nu har jeg undersøgt sagen med hjælpepakker, og jeg kan godt se, at reglerne bliver mere og mere snørklede, og jeg kan høre på lokale kulturaktører, at tålmodigheden daler. Derfor synes jeg, at det var vigtigt at vise – at kultur ikke bare er noget, vi nævner i skåltaler,” siger Jan Nymark Thaysen til avisen.