Del artiklen:
I Vejle Kommune viser nyt udbudsmateriale, at pris vægter 70 procent og kvalitet 30 procent, når byrådet skal træffe afgørelse om ny leverandør af måltider til visiterede borgere. (Arkiv)
I Vejle Kommune viser nyt udbudsmateriale, at pris vægter 70 procent og kvalitet 30 procent, når byrådet skal træffe afgørelse om ny leverandør af måltider til visiterede borgere. (Arkiv) - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Prisen vejer tungere end smag og kvalitet, når Vejle Kommune i udbudsrunde skal beslutte, hvem der fremover skal levere mad til flere hundrede borgere.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

En billig pris er mere end dobbelt så vigtig, end hvor velsmagende måltidet er.

Det viser det udbudsmateriale, som politikerne i Vejle byråds seniorudvalg skal vurdere på onsdagens udvalgsmøde:

Når der skal vælges en ny leverandør af mad til udbringning, lægges der mere vægt på pris end kvalitet: 70 procent ‘vejer’ prisen, mens kvaliteten af maden kun vægter 30 procent.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den fordeling undrer formand for Seniorudvalget, Kenneth Fredslund Petersen (DF).

“Jeg medgiver, at den (fordelingen, red.) er farlig. Maden må jo ikke blive dårlig på bekostning af prisen. Jeg så nok hellere, at fordelingen havde været mere ligelig,” siger han til avisen.

Udover et skriftligt tilbud skal tilbudsgiverne sende smagsprøver med. De prøver skal vurderes af  sagsbehandlere, en ergoterapeut og en ansat med en professionsbachelor i ernæring og sundhed. De skal tildele point fra nul til fire point ud fra måltidernes udseende, duft, smag, konsistent og emballage.

Formanden for seniorudvalget vil endnu ikke tage stilling til, om vægtningen mellem pris og kvalitet skal ændres i det endelige udbudsmateriale.

“Det kommer lidt an på, hvad de andre mener om sagen. Jeg kunne godt bruge at høre deres erfaringer med sådan et udbud. Så jeg håber, at vi kan få os en god snak om materialet,” forklarer Kenneth Fredslund Petersen til Vejle Amts Folkeblad.

Tal fra oktober 2019 viser, at 611 borgere i Vejle Kommune var visiteret til ordningen og fik mad leveret af kommunen til opvarmning.