Del artiklen:
Hjemløse skulpturer og andre kunstværker kan nu være årsag til, at Nyborg Kommune sender kunstværkerne ud og virke rundt omkring i kommunen, og at politikerne tager fat i at formulere en kunstpolitik.
Hjemløse skulpturer og andre kunstværker kan nu være årsag til, at Nyborg Kommune sender kunstværkerne ud og virke rundt omkring i kommunen, og at politikerne tager fat i at formulere en kunstpolitik. - Foto: Nyborg.dk

Kunstværkerne skal ikke stå og samle støv i et ‘pulterkammer’ i årevis i Nyborg Kommune. Det mener udvalgsformand, som vil have ‘kunsten ud, så folk kan få glæde af det.’ Nu skal forvaltningen lave en oversigt over alle kommunens kunstværker.

Af Lene Vind, [email protected]

Det er højst sandsynlig en del kunstværker, som står uvirksomme rundt omkring på opbevaringspladser eller depoter og samler støv. Sådan er det i hvert fald i Nyborg Kommune, der råder over en stribe skulpturer, som kunne være med til at skabe liv og debat rundt om i kommunen, hvis flere af værkerne ikke havde stået i et hjørne på kommunens materialegård i industrikvarteret, uden nogen har haft glæde af kunstværkerne.

Det skriver Fyens Stifttidende.

Avisen har tidligere skrevet om den hjemløse kunst, og det fik formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Erik Rosengaard (V) til at tage sagen op, for han havde aldrig hørt om, at Nyborg Kommune rådede over et depot med kunst.

Sagen har nu været behandlet, og politikerne var enige om at slå et slag for kunsten.

“Vi har bedt forvaltningen om at lave en oversigt over al den kunst, kommunen råder over, så vi får et overblik. Oversigten er nok klar først på efteråret, og derefter kan vi tage stilling til, hvad der skal ske med de værker, der ikke er udstillet for tiden. Vi skal i hvert fald have kunsten ud, så folk kan få glæde af det,” siger Erik Rosengaard til Fyens Stifttidende.

Der er allerede flere mindre byer, som godt kunne tænke sig en flot skulptur. Gavlmalerier

Ud over sagen om den hjemløse kunst har lokalpolitikeren stillet forslag om at skabe liv i byerne i kommunen gennem nye gavlmalerier.

“Jeg er inspireret af det værk, der blev lavet som et projekt med Ungdomsskolen for nogle år siden, og som nu pryder Vibeskolen i Ullerslev. Jeg er sikker på, at vi kunne finde andre steder til den slags kunst,” siger formanden.

Den sag vil også blive taget op igen og måske bliver den hjemløse kunst årsag til,  at politikerne tager fat i en langsigtet kunstpolitik for kommunen.

” Jeg kunne for eksempel godt tænke mig kunstnerisk udsmykning af nogle af de rundkørsler, der ligger rundt om i kommunen, siger Erik Rosengaard til Fyens Stifttidende.