Del artiklen:
Der er 21 skoler i Hedensted Kommune, og det skal der blive ved med at være, mener et enigt læringsudvalg. (Arkiv)
Der er 21 skoler i Hedensted Kommune, og det skal der blive ved med at være, mener et enigt læringsudvalg. (Arkiv) - Foto: Soren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Den decentrale skolestruktur en del af Hedensted Kommunes dna, mener politikerne, der vil bevare de små skoler, selvom de er dyre. ‘Ellers kan vi lige så godt lukke helt ned,’ lyder det fra byrådsmedlem.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

I de 13 år, Hedensted Kommune har eksisteret, har det været politisk forbudt område at sætte spørgsmålstegn ved decentrale skolestruktur. Der er intet mindre end 21 folkeskoler i kommunen, og sådan skal det blive ved at være, har det hidtil lydt fra samtlige partier.

Men en ny skoleanalyse sætter nu tal på, hvad det koster at holde liv i de små skoler: 18 mio. kr. om året, lyder prisskiltet på. Derfor er decentral skoletruktur nu kommet på dagsordenen, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Men den analyse rokker ikke ved den politiske stålfasthed i Hedensted.

“For mig kommer det ikke som nogen overraskelse, og derfor ændrer det heller ikke ved min holdning, som er, at vi skal beholde de 21 skoler, vi har i dag,” siger Torsten Sonne (SF), næstformand i Udvalget for læring i kommunen ifølge Vejle Amts Folkeblad.

“Det er den decentrale struktur, der giver os en eksistensberettigelse. Hvis vi ikke har noget særligt at byde på, kan vi lige så godt lukke helt ned og blive en del af Horsens Kommune,” siger Torsten Sonne.

Udvalgsformand Ole Vind (V) mener også, at skolepengene skal findes, så skolerne kan overveleve.

“I Venstre vil vi under ingen omstændigheder lukke skoler, og vi er også klar til at betale den pris, det koster. Vi har en række udfordringer de kommende år, fordi der bliver færre elever, og fordi vi gerne vil have indført en ny skolepolitik, men dem må vi løse,” siger Ole Vind ifølge avisen.

Hanne Grangaard (S) mener heller ikke, at analysen skal få politikerne til at at lukke små skoler.

“Vi skal bevare de små skoler, og så længe det er pædagogisk og fagligt forsvarligt, så er der sådan set ikke nogen smertegrænse,” siger Hanne Grangaard iflølge avisen. Hun er også parat til at finde ekstra penge til skoleområdet for, at det kan lade sig gøre.

Læringsudvalget har nu sat forvaltningen i gang med at regne på, hvordan skoleøkonomien kan forbedres og pengene dermed findes.