Del artiklen:
På firmaets hjemmeside kan man se, hvordan besøgscontaineren eller pavillonen er opdelt i to og udsmykket med natur på væggene.
På firmaets hjemmeside kan man se, hvordan besøgscontaineren eller pavillonen er opdelt i to og udsmykket med natur på væggene. - Foto: Pressefoto Hjerterum - sammen hvr for sig

Borgmester returnerer besøgscontainere beregnet til plejecentre. Det får firma til at tale om ‘ufine metoder’ og varsler nu en retssag.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

En hurtig borgmesterbeslutning om indkøb af særlige besøgscontanere på Faaborg-Midtfyns plejecentre viser sig nu at være en lidt for hurtig beslutning.

De syv containere til et samlet pris på 1,1 mio. kr. var indrettet sådan, at de ældre kunne få besøg af deres pårørende i tørvejr adskilt af en glasplade under besøgsforbudet på plejehjem.

Men ifølge borgmester Hans Stavnsager (S) har han nu fået sendt containerne tilbage til leverandøren, virksomheden ‘Hjerterum – sammen hver for sig’. De er nemlig ikke egnet til regnvejr, siger han:

“Besøgsrummene var utætte, og det regnede ind. De kunne heller ikke flyttes, uden at det hele skulle skilles ad. Så vi har leveret dem tilbage og sagt til leverandøren, at det produkt, som vi bestilte, ikke var det, som vi fik leveret. Heldigvis nåede vi ikke at betale regningen,” siger Hans Stavnsager til Fyns Amts Avis.

Men den udlægning er virksomheden mildest talt ikke tilfreds med.

“Vi kommer til at køre en sag på det. For det passer ikke, det, borgmesteren siger,” fortæller Preben Givskov, der er medejer af ‘Hjerterum – hver for sig’.

Han har en anden version af historien om de utætte containere:

“Der har ikke været vandskader overhovedet. Personalet har glemt at lukke en enkelt dør, og da det havde regnet hele dagen, var der kommet vand ind. Det var kun i ét af besøgsrummene,” siger han til Fyns Amts Avis.

Preben Givskov mener, at Faaborg-Midtfyn Kommune i virkeligheden bare har fortrudt købet, fordi Sundhedsstyrelsen lempede retningslinjerne for besøg på plejehjem allerede få dage efter leveringen.

“Men nu bruger kommunen de små, kosmetiske fejl og mangler til at annullere ordren. Det er rigtig, rigtig ufint,” siger Preben Givskov.Virksomheden har derfor nu hyret en advokat til at se på sagen.

“Kommunen skylder os 1,1 millioner kroner, men dem vil de selvfølgelig gerne spare, hvis de kunne,” siger Preben Givskov.

Borgmester Hans Stavnsager indrømmer, at han ikke kender de nærmere detaljer om de de fejl og mangler, som forvaltningen ellers har oplyst ham om.

“Det er det, jeg har fået at vide fra vores fagpersonale. Vi sender jo ikke containerne tilbage for sjov. Vi er faktisk rigtig ærgerlige over det, for vi synes, det er et godt koncept, som kunne løse noget af udfordringen,” siger Hans Stavnsager til Fyns Amts Avis.