Del artiklen:
Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har vind i sejlene, og det smitter i det kommunale bagland. (Arkiv)
Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har vind i sejlene, og det smitter i det kommunale bagland. (Arkiv) - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Krisen i Dansk Folkeparti får nu Nye Borgerlige til at gå målrettet efter at få byrådsmedlemmer. På Fyn danner partiet fælles vælgerforening for fem kommuner.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

De seneste måneder har seks lokalpolitikere fra Dansk Folkeparti over hele landet valgt at forlade partiet i utilfredshed over den politiske ledelse på Christiansborg, og flere kan være på vej.

Og mens nedturen synes afgrundsdyb for Dansk Folkeparti, får Nye Borgerlige den hidtil største opbakning fra vælgerne målt i en Voxmeter-måling, skriver Ritzau. I den nye måling er de to partier næsten lige store.

Læs også:
Nye Borgerlige og DF står begge til ti mandater i ny måling

Det er alt sammen med til, at selvtilliden hos Nye Borgerliges kommunale bagland vokser. På Sydfyn har partiet netop stiftet en tværkommunal vælgerforening, så man fremover kan samle kræfterne i arbejdet for at stå så stærkt som muligt ved kommunalvalget næste år.

Foreningen dækker over Svendborg, Assens, Langeland, Ærø og Faaborg-Midtfyn kommuner. Det skriver Fyens Stiftstidende.

“I stedet for at have små foreninger med bestyrelser uden politisk erfaring blander vi nu kortene for at at udnytte kræfterne bedst muligt,” siger den organisatoriske næstformand i moderpartiet, Jesper Hammer, der har været i Svendborg for at hjælpe med stiftelsen af vælgerforeningen.

Henrik Husted bliver den sydfynske vælgerforenings nye formand. Han lægger ikke skjul på, i hvilken retning partiet stiler efter lokalt:

“Ambitionen er, at få et byrådsmedlem i hver kommune, og der er løse taburetter at gå efter,” siger han til Fyens Stiftstidende med henvisning til Dansk Folkeparties aktuelle nedtur:

“Men selvfølgelig er det bedst, hvis vi kan tage stemmer fra den røde fløj.”