Del artiklen:
(Arkiv)
(Arkiv) - Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Flere aarhusianere er den seneste tid blevet ramt af coronavirus. Især personer med somalisk herkomst er ramt.

Af Ritzau, [email protected]

Aarhus står i en alvorlig situation, hvor der er brug for, at alle arbejder sammen.

Det siger Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), torsdag på et pressemøde om coronasituation i kommunen.

– Der er ikke mindst brug for, at alle vi borgere i Aarhus – i virkeligheden hele Danmark – træder til og finder den agtpågivenhed og opmærksomhed frem, som vi havde i begyndelse af krisen, siger Jacob Bundsgaard på pressemødet.

Den seneste tid er der blevet registret stigende smittetal i kommunen.

Fra onsdag til torsdag er der registreret 34 nye coronatilfælde i Aarhus, fortæller Charlotte Hjort, der er enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hun fortæller, at der er mange forskellige årsager til de stigende smittetal – og altså ikke én specifik begivenhed. Hun nævner blandt andet en stor begravelse, et guldbryllup, og at flere sosu-elever er blevet smittet.

Særligt aarhusianere med somalisk baggrund er blevet hårdt ramt den seneste tid. Tre ud af fire af de smittede i kommunen sidste uge havde somalisk herkomst.

Det har fået kommunen til at iværksætte flere tiltag – blandt andet er der blevet indført en mobil testenhed, der torsdag og fredag er i Gellerup, ligesom somaliske foreninger er med til at videreformidle information.

– Det er vigtigt at understrege, at smitten er bredt til stede i hele Aarhus og ikke er begrænset til nogle grupper af borgere.

– Der er mange forskellige, der er smittet, selv om der også er mønstre, vi er opmærksomme på, siger Jacob Bundsgaard på pressemødet.

Strande lukket som hotspots

Fra i dag torsdag klokken 14 bliver der indført såkaldte hotspots tre steder i Aarhus, hvor mange mennesker frygtes at søge hen på grund af det gode vejr.

Det fortæller Klaus Arboe, chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi, torsdag på et pressemøde om corona-situation i Aarhus, der den seneste tid er blevet ramt af stigende smittetal.

– Det er to velbesøgte strande – den permanent i Risskov og Bellevue – og den spanske trappe, siger han.

Der vil således blive skiltet i de tre områder, og Østjyllands Politi vil i højere grad være til stede på de nyindførte hotspots.

De to omtalte strande ligger i det nordlige Aarhus. Den Spanske Trappe ligger i Aarhus midtby ved Aarhus Å.
/ritzau/