Del artiklen:
Borgmester i Hillerød Kommune Kirsten Jensen (S) bifalder, at Hillerød Forsyning fremover slankes i ledelsen og at der ikke indgår dyre firmabiler i ledelsens lønpakker. (Arkiv)
Borgmester i Hillerød Kommune Kirsten Jensen (S) bifalder, at Hillerød Forsyning fremover slankes i ledelsen og at der ikke indgår dyre firmabiler i ledelsens lønpakker. (Arkiv) - Foto: Jan Jørgensen/Ritzau Scanpix

Hillerød Kommune har fået nok af dårlig ledelsesstil og fråds i det kommunalt ejede forsyningsselskab. En direktør er fyret, og der er nu lukket ned for firmabiler i luksusstørrelse til cheferne.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Lønpakker med bilordning, for høje lønninger, dårlig borgerservice og bøder for ulovligt udledt spildevand.

Det har ikke skortet på ‘møgsager’ for Hillerød Forsyning de senere år, og nu har Hillerød byråd taget konsekvensen af sagerne og skredet ind, skriver Sjællandske Medier.

Læs også:
Kommune har udledt 1,9 milliarder liter urenset spildevand i landets største sø

I en pressemeddelelse skriver formand for Hillerød Forsyning, Klaus Markussen (V), at den ene af to direktører – Peter Maltha Larsen – er fyret. Direktionen skal slankes, så nu er administrerende direktør Søren Støvring ene om titlen.

Selskabets bestyrelse vil også styrke kommunikationen med borgerne og lover mere gennemsigtighed i alle forhold.

Derudover skal titlerne i ledelsen tilpasses, så de ligner de titler, der anvendes i andre forsyningsvirksomheder. Og endelig skal det ikke længere være en del af ledelsens lønpakke, at der indgår firmabiler.

Borgmester i Hillerød Kommune Kirsten Jensen (S) er tilfreds med planen for en reorganisering af forsyningsselskabet:

“Når man er i en kommune, skal der være mest mulig åbenhed, og der skal også være en vis beskedenhed i forhold til hvilke ressourcer, man bruger. Det princip hylder vi i kommunen, og det bør man også hylde i vores selskaber,” siger Kirsten Jensen til Sjællandske Medier.

Kirsten Jensen mener, at firmabilordningen er en af de ting, hvor Hillerød Forsyning ikke har været beskedne:

“Jeg støtter, at bestyrelsen nu har vedtaget, at den ordning stopper,” siger borgmesteren til Sjællandske.

Læs også:
Udvalgsformand blev viet på ARoS i modstrid med regler