Del artiklen:

En analyse foretaget af Nordea Kredit viser, at husejerne i yderkommuner som Odsherred, Skive og Tønder kan se frem til de største prisstigninger på boliger i forbindelse med de nye boligskatter.

Af Peter Risager, [email protected]

Odsherred, Tønder, Lolland og Skive er normalt ikke kommuner, man forbinder med store stigninger i boligpriserne. Ikke desto mindre er det i de kommuner, at de nye boligskatter, ifølge en ny analyse foretaget af Nordea Kredit, vil give de største prisstigninger.

Modsat vil de mindste prisstigninger som følge af reformen være i Gentofte og Frederiksberg Kommune. Dermed giver de nye boligskatter en regulær omvendt situation på boligmarkedet, når man kigger på de geografiske prisstigninger, alene som følge af reformen af boligskatterne.

Denne omvendte situation er dog til en vis grad selvforklarende. Det er nemlig sådan, at fordi de nuværende ejendomsvurderinger er så fejlbehæftede og forældede, er det de steder i landet, hvor der har været den mindste prisstigning på boliger, at man betaler den største ekstraregning i ejendomsskat.

Skatteministeriet skal tilbagebetale de ekstra ejendomsskatter til de danskere, der har betalt for meget i ejendomsskat siden 2011. Det er i alt 13 milliarder kroner til 715 tusind boligejere. Derfor har det mange steder vakt stor frustration i går aftes, da de nye ejendomsvurderinger blev udskudt med yderligere et år til sommeren 2021. Boligejerne kan dog trøste sig ved, at deres udestående bliver forrentet med 6,2 procent.

Boligejerne, som betaler for meget i boligskat, kan også se frem til en dobbeltgevinst fra 2024. Her bliver deres boligskat nemlig nedsat, så de har en mindre løbende betaling, og deres hus får også en værdistigning, fordi en potentiel ny ejer skal betale en lavere boligskat. Derfor er der af flere grunde gode nyheder på vej til de tålmodige boligejere i yderkommunerne.

Læs mere om de nye boligskatter senere torsdag på NB-Økonomi