Del artiklen:
Sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejdede Aarhus Kommune ti tiltag, der skulle vende stigende smittetal. Det lykkedes. (Arkiv)
Sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejdede Aarhus Kommune ti tiltag, der skulle vende stigende smittetal. Det lykkedes. (Arkiv) - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I begyndelsen af august var smittetallene alarmerende i Aarhus Kommune, og det fik kommunen til at indføre tiltag, der skulle knække kurven. Se kommunens ti tiltag her

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Da der 7. august blev konstateret 150 nye smittede med coronavirus på en uge alene i Aarhus Kommune, gik kommunen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed om at udarbejde en liste over ti tiltag, der skulle vende udviklingen.

Blandt andet ses det, at man i Aarhus indførte obligatorisk brug af mundbind i den offentlige transport, som hele landet siden har indført.

Og set i lyset af, at Aarhus ifølge Ritzau nu er kommet under bekymringsgrænsen, kan listen måske tjene som inspiration til andre kommuner. 

Læs også:
Fakta: 17 kommuner er nu over bekymringsgrænsen

 

  1. Krav om brug af mundbind i forbindelse med kollektiv transport.
  2. Opfordring til at undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige.
  3. Opfordring til hjemmearbejde i videst muligt omfang.
  4. Anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb.
  5. Opfordring til øget opmærksomhed på afstandsanbefalinger i det offentlige rum, i restaurations- og forlystelsesbranchen og i kulturlivet.
  6. Opfordring til at følge Sundhedsstyrelsen gode råd for afholdelse af private fester.
  7. Anbefaling om, at fysisk fremmøde i gymnasier og andre ungdomsuddannelser udskydes i 14 dage.
  8. Anbefaling om, at ruskurser og andre arrangementer, som ligger forud for egentlig studiestart på videregående uddannelser aflyses eller udskydes.
  9. Opfordring til, at flest mulige aktiviteter foregår udendørs.
  10. Massiv informationsindsats målrettet borgerne.

Kilde: Aarhus Kommune

Læs også:
To kommuner fik knækket corona-kurven: ‘Andre kan lære af os’