Del artiklen:
Fremover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at kommunerne afslutter sine coronarelaterede budskaber med et
Fremover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at kommunerne afslutter sine coronarelaterede budskaber med et "venlig hilsen". (Arkiv) - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen kommer med to håndbøger for at sikre arbejdspladser og offentlige rum mod corona.

Af Ritzau, [email protected]

Kommuner kan afslutte informationskampagner og skilte mod coronasmitte i det offentlige rum med venlige hilsner, og på kontorer kan spritten placeres strategisk.

Sådan lyder det i to nye håndbøger fra Sundhedsstyrelsen om, hvordan kontorer og det offentlige rum kan sikres bedst mod smittespredning med corona.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

– Langt de fleste budskaber har større effekt, når der afsluttes med en personlig hilsen – eller når afsenderen opfattes som officiel og troværdig.

– Det er derfor bedre at afslutte med “Esbjerg Kommune” eller “Hilsen Esbjerg Kommune” end slet ikke at skrive noget, lyder det eksempelvis i en guide til at sikre det offentlige rum.

På arbejdspladsen opfordrer styrelsen til forskudte mødetider og opdeling af gange.

– Det er også en god idé at åbne dørene med en dørstopper flere gange om dagen, lyder det desuden i en anbefaling om, at man med fordel kan lufte ud.

I det offentlige rum kan man desuden sørge for at bruge farver til at fange folks opmærksomhed på informationsskilte.

– Selv om man kender rådene om at forebygge smitte og ved, at man skal have rene hænder og holde afstand, kan det være svært at holde fast i at gøre det, når der for eksempel er travlt på kontoret.

– Derfor giver håndbogen bud på, hvordan arbejdspladsen eller kommunen kan gøre det nemmere at følge rådene i en travl hverdag, siger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Styrelsen gør også opmærksom på, at der ved offentlige toiletter er en smitterisiko.

Derfor bør der holdes god afstand i køen, ligesom der kan placeres afstandsmarkører på toiletområdet.

Anbefalingerne bygger blandt andet på adfærdsforskning, skriver Sundhedsstyrelsen.

Virksomheden iNudgeyou.com har bistået arbejdet, lyder det. Nudging betyder at påvirke menneskers adfærd i en bestemt retning.

/ritzau/