Del artiklen:
Projektgruppen Nordjysk Guld vil samle kunstbranchen og forsøge at gøre det attraktivt at være kunstner i Nordjylland.
Projektgruppen Nordjysk Guld vil samle kunstbranchen og forsøge at gøre det attraktivt at være kunstner i Nordjylland. - Foto: nordjyskguld.dk

Kunstnere og kulturfolk vil forbedre vilkårene for kunstnere i Nordjylland. Initiativet kommer fra projektgruppen Nordjysk Guld.

Af Lene Vind, [email protected]

Kunstmiljøet skal udvikle sig endnu mere i Nordjylland, så det fastholder og tiltrækker talenter og professionelle indenfor kulturbranchen. Det er den ambition projektgruppen Nordjysk Guld har taget på sig, fordi de ønsker et lokalt kunstmiljø, der udvikler sig.

”En af de største udfordringer for en udvikling af kulturmiljøet i Nordjylland lige nu er, at vi er spredt i atomer, vi kender simpelthen ikke hinanden,” siger Birgitte Rode til avisen Nordjyske.

Det er hendes oplevelse, at et større kendskab til aktørerne i branchen, kan være med til at undgå, at kunstnere og musikere fraflytter området.

“Vi er nødt til at give dem en grund til at blive,” siger hun til Nordjyske.

Lokal sammenhørighed

I løbet af de næste måneder inviterer Nordjysk Guld kunstnere og kulturfolk til fire debatmøder, for at mødes og diskutere, hvordan man tiltrækker og fastholder talenter og professionelle indenfor den kreative branche i Region Nordjylland.

Det første møde er 1. oktober og udgangspunktet for debatten er: “Kan vi løfte kunstnernes vilkår i Nordjylland?”

Gruppens mål er at bane vejen for et kunstmiljø, hvor kunstnere kan skabe sig en levevej og udvikle sig. Noget som flere nordjyske kunstnere de seneste år har efterlyst. Og lokal samhørighed er et nøgleord, mener projektgruppen i følge Nordjyske.

Avisen har spurgt Birgitte Rode om hvad det største potentiale er i Nordjysk Guld?

“Det er, hvis vi kan skabe accept og enerkendelse af, at man har interessante kunstnere her, og at kulturudøvere er en vigtig kapital heroppe. At vi betyder noget for at trække tilflyttere og turister til. Vi vil gerne enerkendes for vores successer og for at bidrage økonomisk til Nordjylland, der er masser af eksempler at øse fra,” siger Birgitte Rode.

Mødet den 1. oktober afholdes på Nordjyske Medier og der er gratis adgang. Gruppens aktiviteter annonceres i øvrigt via Facebook.