Del artiklen:
Juli har været en god måned med flere gæster i Den Gamle By i Aarhus og det hjælper på den pessimisme, som man oplevede under corona-nedlukningen.
Juli har været en god måned med flere gæster i Den Gamle By i Aarhus og det hjælper på den pessimisme, som man oplevede under corona-nedlukningen. - Foto: Den Gamle By i Aarhus

Der er blevet uddelt støtte til en lang række lokale aktiviteter i hele landet for sårbare, udsatte og ældre borgere fra en pulje, der skal øge livskvaliteten i forbindelse med coronakrisen.

Af Lene Vind, [email protected]

Nu bliver der råd til at Viborg Bibliotekerne kan besøge sårbare hjemmeboende borgere og tilbyde dem en guidet fællessang. Og de ældre i Bov får nu mulighed for at komme en tur i Den Gamle By i Aarhus, og i Frederikshavn bliver der organiseret  “Street Art mod ensomhed”.

Disse aktiviteter og rigtig mange andre initiativer rundt i landet er blevet støttet af en pulje, som blev etableret på baggrund af to politiske aftaler på henholdsvis social- og indenrigsministerens og sundheds- og ældreministerens område. Ansøgningsfristen

Formålet med puljen var at mindske ensomhed og mistrivsel blandt sårbare, udsatte og ældre borgere under coronakrisen, derfor er det en bred palette af idræts- og sportsforeninger, museer og foreninger for ældre eller med kulturelle formål, som har modtaget støtten.

Både de mindre aktiviteter, som kunne søge fra 10.000 til 50.000 kroner, og de større projekter, som har søgt mellem 51.000 og 2 mio. kroner, findes på Kulturministeriets hjemmeside. I alt er der blevet uddelt 19,4 mio. kroner fra denne pulje.