Del artiklen:
Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune.
Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune. - Foto: Kolding Kommune

Kolding Kommune er den første i landet, der tilbyder influenza-vaccine til kommunens 7.500 ansatte, så den ikke bliver forvekslet med coronavirus.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

En snottet næse, hoste, sløjhed og ondt kadaveret er for mange blandt de kendte symptomer på influenza, men i dag kan det også forveksles med coronavirus, og det er ikke hensigtsmæssigt.

Det er tankegangen i Kolding Kommune, der har valgt at lade samtlige 7.5000 ansatte vaccinere for at forebygge forvekslinger mellem de to vira. Det skriver JydskeVestkysten

Normalt vaccineres de ansatte ældre- og plejesektoren samt sundhedsområdet, men kommunens coronakrise-beredskab har besluttet at lade alle vaccinere.

Krisestabschefen i beredskabet er kommunaldirektør Thomas Boe, der har flere mål med initiativet:

“I øjeblikket bliver alle jo bange, når nogen begynder at hoste, og det gør man jo også, når man bare har influenza. Så vi gør det her både for at skabe tryghed og for at stille alle vores medarbejdere lige,” siger Thomas Boe til JydskeVestkysten og uddyber:

“Men det betyder selvfølgelig også noget, at hver eneste gang, vi har en medarbejder med symptomer, og som derfor skal testes for corona, så er vedkommende væk i tre-fire dage samtidig med, at vi skal køre almindelig drift. Vi har altså nogle medarbejdere, der løber utroligt stærkt i øjeblikket,” siger Thomas Boe til avisen.

I første omgang koster det omkring 500.000 kroner at lade de ansatte vaccinere mod almindelig influenza.