Del artiklen:
Cecilie Lonning-Skovgaard (V), borgmester for integration og beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har ansat en medarbejder som sekretariatschef, selvom han blot ni måneder tidligere blev fyret for upassende adfærd som direktør i KL. (Arkiv)
Cecilie Lonning-Skovgaard (V), borgmester for integration og beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har ansat en medarbejder som sekretariatschef, selvom han blot ni måneder tidligere blev fyret for upassende adfærd som direktør i KL. (Arkiv) - Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Blot ni måneder efter en fyring for upassende adfærd i KL blev direktør ansat som sekretariatschef i København Kommune. To borgmestre er uenige i, om det var en god idé eller ej.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Beskeder med upassende indhold til flere kvindelige medarbejdere udløste i januar 2019 en fyreseddel til direktør i KL.

Men der gik blot ni måneder, før den tidligere direktør blev ansat i en ledende stilling i det offentlige igen. Her blev direktøren hentet ind som sekretariatschef for borgmesterkontoret i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune med Cecilia Lonning-Skovgaard (V) som borgmester. Det skriver DR Nyheder.

Men det er Franciska Rosenkilde (AL), der er kultur- og fritidsborgmester i København, ikke tilfreds med:

“Vi skal sige klart fra over for den slags krænkelser, og det indebærer selvfølgelig, at man ikke belønner en mand med et nyt topjob, når han lige har krænket en eller flere kvinder med upassende adfærd,” skriver Rosenkilde i en mail til DR Nyheder. Hun fortsætter:

”De sager om seksuelle krænkelser af kvinder, som nu kommer frem som led i #MeToo-debatten herhjemme, er en anledning for alle ledere til at få ryddet op i den kultur, hvor man ser gennem fingre med den slags krænkelser.”

Opfører sig professionelt og værdigt

Det er Cecilia Lonning-Skovgaard for såvidt er enig i:

“Helt grundlæggende skal vi sætte ind over for upassende adfærd, og vi skal sætte ind over for sexisme. Han mistede derfor også sit job i KL, hvilket var helt berettiget,” siger Venstre-borgmesteren til DR Nyheder.

Men hun afviser, at hun med jobbet i kommunen belønner ham. Cecilia Lonning-Skovgaard siger, at han har lært sin lektie, opfører sig professionelt og værdigt, og at han siden har levet op til borgmesterens tillid.

“Jeg gjorde det fuldstændig klart for ham, at det var en betingelse for overhovedet at gå ind i en dialog, at den her adfærd ikke ville finde sted igen. Og da han blev ansat, gik vi ind ad fordøren i forhold til kolleger og ansatte og sagde: Her er han, det er hans historie. Og hvis der nogensinde skulle blive noget, skulle de komme til mig som det første,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard til DR Nyheder.

Sagen trækker tråde til andre lignende sager om krænkende adfærd med seksuelle undertoner eller opførsel, hvor hovedpersonen trods dokumenteret upassende adfærd er vendt tilbage i en topstilling.

Det gælder blandt andre Jeppe Kofod (S), der i 2008 havde et seksuelt forhold til en 15-årig pige, hvilket endte med at koste ham posten som udenrigsordfører for partiet. I 2019 blev han dog hentet ind igen – denne gang som udenrigsminister i Mette Frederiksens S-regering.

Du kan læse mere om fyringen af KL-direktøren i nedenstående artikel fra NB-Økonomi, januar 2019 (kræver abonnement):

Læs også:
KL fyrer direktør på grund af upassende beskeder til kvindelige medarbejdere