Del artiklen:
Der er et mylder i vandet og rundt på gader og stræder, når det årlige Triathlon-løbet Ironman finder sted i Helsingør. I år er det aflyst og udsat til 2021.
Der er et mylder i vandet og rundt på gader og stræder, når det årlige Triathlon-løbet Ironman finder sted i Helsingør. I år er det aflyst og udsat til 2021. - Foto: Torben Sørensen/Helsingor.dk

Aflyste kulturarrangementer betyder penge retur i kommunekassen. Det oplever Helsingør Kommune, som har et mindre forbrug på ca. 1,4 mio. kr., fordi det store ironman-løb ikke gennemføres i år på grund af covid-19

Af Lene Vind, [email protected]

Kultur- og Turismeudvalget i Helsingør Kommune står i den udsædvanlige situation i aften, at der er i alt 1.409.000 kroner tilbage på budgettet til ’Puljen til Større Events’ i 2020.

Årsagen er, at det tilbagevendende og stort anlagte triatlon-løb Ironman ikke er blevet gennemført i sommer. I stedet er det udsat til sommeren 2021.

Det er et løb, som Helsingør ville afholde for fjerde gang, og som normalt fylder gaderne med mange tilskuere, når løbsdeltagerne svømmer 1,9 kilometer i Helsingør Havn, cykler 90 kilometer og løber omkring 21,1 kilometer i lokalområdet.

Tre forslag til støtte

Kultur- og Turismeudvalget har indstillet til Økonomiudvalget, at udmøntningen af de ubrugte midler i stedet går til tre forskellige formål.

De første 500.000 kroner kunne gå til den internationale jazzfestival Sound Dues i 2021. Det skal være en årligt tilbagevendende festival med en kombination af jazz, mad, kunst, talks og andre kunstneriske indslag. Ifølge Sjællandske Nyheder står blandt andre den lokalt bosiddende og verdenskendte jazzpianist Niels Ian Doky bag festivalen.

100.000 kroner kunne gå til indsættelse af efterfølgeren for biskop Lise-Lotte Rebel. Den officielle bispevielse er planlagt til at foregå søndag den 31. Januar 2021, og Kommunen er blevet anmodet om at stå for receptionen for omkring 5-600 gæster. Arrangementet er selvfølgelig afhængig af de gældende corona-regler.

De resterende 800.000 kroner kunne være et tilskud til tv-serien Sommerdahl, som vises på TV2 Charlie. Helsingør Kommune lægger kulisser til serien og har ydet et tilskud på 1,25 mio. kroner til første sæson. Nu er optagelser til anden sæson i gang og i maj besluttede Økonomiudvalget, at der også skulle gives tilskud til sæson to, men finansieringen tog udvalget ikke taget stilling til. Det var i øvrigt en beslutning, der var forskellige holdninger til.

Økonomiudvalget skal tage stilling til udmøntningen af de overskydende midler på et kommende møde i oktober.